Bedrijven geven minder uit aan ERP-software

Dit artikel delen:
Budget geld planning

Bedrijven doen veel minder investeringen in erp-software in 2009 dan in 2008. Onderzoeksbureau IDC verwacht dat leveranciers een lastig jaar krijgen. De investeringen aan crm-software blijven ongeveer gelijk. Dat is opvallend, omdat tijdens de vorige economische crisis bedrijven minder geld uitgaven aan deze software.

West-Europese bedrijven geven in 2009 veel minder uit aan enterprise resource planning (erp), voorspelt onderzoeksbureau IDC. Ongeveer eenvijfde van de respondenten zegt het komende jaar minder of veel minder uit te geven aan erp-software. Vooral de grotere bedrijven in West-Europa gaan er op besparen.

"Voor erp-leveranciers wordt het komende jaar een moeilijk jaar. Vooral voor de leveranciers die verkopen aan grote bedrijven", aldus onderzoeker Bo Lykkegaard.

Het onderzoeksbureau vindt het opvallend dat de uitgaven aan customer relationship management (crm) blijven stijgen. In 2001, toen de ict-sector ook in zwaar weer verkeerde, daalde de investeringen aan crm-software wel. "We zien veel organisaties investeren in verkoopsoftware, ecommerce, internet-based marketing, loyalty management en zelfbediening door klanten. Organisatie hopen hier mee de kosten om zaken te doen omlaag te brengen", aldus Lykkegaard.

Enterprise resource planning (erp) is een geïntegreerd softwarepakket dat onder andere kan worden gebruikt voor personeelsadministratie en -planning, financiële administratie en voorraadbeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dit zijn opensource alternatieven: OpenBravo, Open Erp, Compiere etc. Voor de kosten hoef je het niet te laten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-06T16:49:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.