SAP zet vaart achter Business Suite 7

Dit artikel delen:

Eindgebruikers moeten nieuwe SAP-software, zoals de Business Suite 7 waarin ondermeer de nieuwe erp- en crm-oplossingen zitten, omhelzen. Upgrades worden met dit nieuwe platform volgens SAP makkelijker via een 'Timeless Software' benadering en een breed pallet aan ondersteuning. Dit pallet bestaat onder andere uit een Pre-Project Assessment waarbij implementatiepartners een rol spelen.

In Nederland loopt het nog even geen storm voor de geïntroduceerde Business Suite 7 van SAP. Veel Nederlandse SAP-klanten werken nog met de voor-vorige versie van de software, de versie R/3 Enterprise 4.7. De overige gebruikers zijn al overgestapt op SAP ERP. Eindgebruikers moeten nieuwe SAP-software toch sneller omhelzen, zo vindt de Duitse softwareleverancier. De nieuwe applicaties worden binnenkort op verschillende manieren onder het motto ‘Timeless Software´ aangeboden.

Gebruikers kunnen dan op een eenvoudige manier van SAP applicaties gebruiken, zo beweert Leo Apotheker, binnenkort de nieuwe ceo van het Duitse softwarebedrijf, op de SAP-gebruikersdag van de VNSG in Maastricht. Volgens Apotheker is de Business Suite 7 een stap in de volgende fase van SAP waarbij applicaties worden vernieuwd zonder dat er een upgrade plaatsvindt waardoor het bedrijfsproces niet wordt verstoord. Dat wordt volgens SAP uitgevoerd met zogenaamde ‘enhancements packs'. Er hoeven dan geen grootschalige implementatieprojecten worden uitgevoerd. De nieuwe ceo van SAP duidt dit aan als ‘Timeless Software'. Apotheker: 'Hierbij kunnen gebruikers maken van software die in het bedrijf is geïmplementeerd, of via SaaS (software as a service), of een combinatie daarvan. Ook gaat onze software in de cloud (computing). We zullen hierover meer bekendmaken tijdens de grote gebruikersbijeenkomst Sapphire.'

Pre-Project Assessment

Angelique de Vries, managing director van SAP Nederland, beaamt dat er alles aan gedaan wordt om eindgebruikers naar Business Suite 7 te migreren. De oplossing biedt volgens haar betere toepassingen, zoals op het gebied van management informatie en business compliance. Hierbij kunnen partners een rol spelen rond advies en implementatie. "Business Suite 7 omvat de core applicaties van SAP zoals erp, crm, scm, plm en srm en bevat veel belangrijke elementen. Klanten upgraden de nieuwe softwareonderdelen die ze zelf interessant vinden. Dat kan je met enhanced packs. Verder heeft de Business Suite 7 een beter gebruikersgemak met een nieuwe gebruikersinterface die volledig is aangepast. Beheerders kunnen kiezen wat relevant voor de gebruikers is. Verder is de Business Suite 7 volledig ontwikkeld op basis van een service orientated architecture en kan je ‘best practises' toepassen. Je hebt dan hapklare brokken die je simpel kan inzetten."

Ondersteuning voor de klanten komt in vorm van SAP Secure Sucess en SAP Enterprise Support Services. Deze bestaat onder ander uit een kostenloze Pre-Project Assessment, aldus de Vries: 'Eerst brengen SAP, de eindgebruiker en de implementatiepartner de verwachtingen op één lijn voordat een project wordt gestart.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik hoop dat SAP de Java Stack aan het uitfaseren is.
Het meewaaien met alle winden (nu weer Saas) levert meestal niet de beste software op.

De java stack is niet iets wat uitgefaseerd kan worden op korte termijn. Ook is de noodzaak hiertoe niet aanwezig. Het is een wezelijk onderdeel van de SAP core waar veel zaken op draaien. Wel is een feit dat de 'swing' van het afgelopen decennium, richting Java, sterk is afgenomen de laatste paar jaar.

Voor een marktleider is het 'meewaaien', of liever gezegd 'accelereren', van nieuwe technologieen een hoofdtaak

@Joris
De applicaties die nu op de Java stack draaien zouden moeiteloos kunnen worden verplaatst naar de ABAP stack.
De "horden" Java Developers die SAP destijds verwacht had, zijn er niet echt gekomen. Het programmeren in de context van een ERP omgeving blijkt de meesten kennelijk toch iets teveel. Verder is de Java stack te vergelijken met een 32-bits OS qua prestaties. Ook qua beheersbaarheid en tuning is het een black box.
Voor een marktleider is het leveren van betrouwbare en goed presterende software een hoofdtaak. De rest is marketing.

"Dat kan je met enhanced packages" dat is incorrect, dat zijn Enhancement Packs.

" volledig ontwikkeld op basis van een service orientated architectuur". Dat moet zijn een service oriented architecture.

@Casper,

Dank voor je oplettendheid. We hebben de tekst inmiddels aangepast.

We hoeven niet te kiezen tussen java en ABAP. Ze sluiten prima aan.

Gewoon strak OO toepassen en je bent er.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-24T14:59:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.