Infor voltooit reorganisatie in Nederland

Dit artikel delen:

Toch ook goed nieuws voor Infor: een scm-contract met bierbrouwer SABMiller in Zuid-Afrika.

De eind 2008 aangekondigde reorganisatie bij Infor is in Nederland afgerond. Er zijn 33 arbeidsplaatsen geschrapt. Volgens Theo Koster, 'country manager' van Infor in Nederland, blijft het ontwikkelwerk in Nederland. De Amerikaanse leverancier van bedrijfssoftware heeft wereldwijd 4 tot 5 procent van zijn banen weggesneden en de verkooporganisatie in elkaar geschoven. Het bedrijf wil met de stroomlijning de gevolgen van de vraagterugval opvangen.

Afgelopen maart werd al duidelijk dat Infor Nederland niet zou ontkomen aan de vanuit de VS opgelegde 5 procents-sanering. Benelux-directeur Vincent Harmsen moest het veld ruimen vanwege het inelkaar schuiven van een aantal Europese verkoopregio's. Benoit de la Tour, de nieuwe directeur Infor Emea (Europe Middle East and Africa), verklaarde toen tegen Computable dat er uiteindelijk ruim twintig arbeidsplaatsen (van de ruim 650) zouden komen te vervallen. Dat zijn er nu 33 geworden: 16 in Barneveld (vooral marketing en verkoop, en een paar ontwikkelaars van standaardsoftware) en 17 in Veenendaal (adviseurs en een groepje maatwerkontwikkelaars).

'Het duurde wat langer dan gepland voordat de reorganisatie kon worden afgerond', zegt Theo Koster, de nieuwe 'country manager' van Infor in Nederland. 'We hebben te maken met twee ondernemingsraden: een in Barneveld en een in Veenendaal, waar onze 'professional services organisatie' zit. De reorganisatie is in twee stukken opgeknipt. Met de or in Veenendaal liepen de onderhandelingen wat langer door voordat we eruit kwamen.' Kern van de serviceorganisatie in Veenendaal is Profuse, de Baan-dienstverlener (190 medewerkers) die door Infor begin 2007 werd overgenomen.

Niet naar India

Tijdens deze sanering verdwijnt dus ook een aantal ontwikkelaars. Het gerucht deed de ronde dat Infor het ontwikkelwerk naar India wil verplaatsen. Daar is volgens Koster geen sprake van. 'Het gaat om een algemene sanering en ook aan de ontwikkelkant verdwijnen er daardoor arbeidsplaatsen. Maar het ontwikkelteam voor de Infor ERP Baan-lijn blijft gewoon in Nederland.'

Infor is met een omzet van 2,3 miljard dollar, 75.000 klanten en 9.000 werknemers een van de grootste leveranciers van bedrijfssoftware. Het bedrijf is vooral sterk in de procesindustrie. De Benelux draait een omzet van 110 miljoen dollar, telt tweeduizend klanten (waarvan 650 voor ERP Baan en ERP LN, en 200 voor de bibliotheeksoftware) en heeft 740 Nederlandse werknemers in kantoren in Barneveld, Veenendaal, Den Bosch, Hoofddorp en Capelle aan den IJssel. In België werkt nog een vijftigtal mensen. Infor beschikt in Barneveld tevens over een Europees financieel servicecentrum (voornamelijk bemand door inhuurkrachten).

Proost

Eind april had Infor ook nog positief nieuws te melden. De softwareleverancier maakte bekend dat South African Breweries Limited (SAB), de Zuid-Afrikaanse vestiging van bierbrouwer SABMiller, een bedrag van 1,2 miljoen dollar investeert in Infor's 'supply chain management' (scm)-oplossing. Infor SCM wordt ingezet in de volledige SAB's operationele bedrijfsvoering, waaronder zeventig opslagcentra en twaalf productiefabrieken. Infor verwacht dat andere SABMiller-vestigingen het voorbeeld van de Zuid-Afrikaanse brouwer zullen volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-05T10:50:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.