Qurius sluit Deense vestiging

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Qurius sluit zijn Deense vestiging. Het bedrijf in Kopenhagen haalde de strategische doelen niet. Daarop besloot de raad van bestuur het bedrijfsonderdeel te sluiten. Er werken zes medewerkers. Met het personeel is een vertrekregeling afgesproken, zegt woordvoerder Suzanne Schaapman. Klanten verhuizen waar mogelijk naar andere Qurius-vestigingen. 'Maar daarbij gaat het niet om tientallen klanten', zegt Schaapman.

De dienstverlener heeft last van de moeilijke marktomstandigheden. In Nederland is het bedrijf terughoudend met het aannemen van nieuwe mensen. ‘We nemen alleen nog mensen aan met een heel specialistische expertise', zegt Schaapman. ‘Tegelijkertijd proberen we het aantal externen terug te dringen.' Volgens Schaapman is bij ict-dienstverleners gewoonlijk ongeveer 15 procent van het personeel extern. ‘Vorig jaar lag het aantal externen bij Qurius boven dit percentage. Nu willen we het aantal externen onder vijftien procent brengen.'

Ontslaggolf

De dienstverlener zegt geen grote ontslaggolf aan te kondigen, maar is wel kritisch bij het verlengen van contracten voor bepaalde tijd. ‘Sommige contracten worden niet verlengd. We kijken heel kritisch naar het functioneren van de medewerker en of de functie noodzakelijk is.'

Qurius rapporteerde het eerste kwartaal van dit jaar een fors lagere winst. De nettowinst daalde met 79 procent naar 176.000 euro. De omzet daalde met zes procent naar 34 miljoen euro. Het bedrijf haalde de meeste omzet uit dienstverlening. Die omzet bleef nagenoeg gelijk in vergelijking met een kwartaal eerder. De omzet uit softwarelicenties daalde met 23 procent.

Bij het bedrijf werken wereldwijd 1105 mensen. In Nederland heeft het bedrijf ongeveer vierhonderd medewerkers.

Omzet Qurius in miljoenen euro's

Q1 2008

Q2 2008

Q3 2008

Q4 2008

Q1 2009

36,9

36,6

32,6

37,7

34,7

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-06T13:09:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.