Herke ICT neemt Lexter Solutions over

Dit artikel delen:

Herke ICT Group uit Alkmaar heeft Lexter Solutions overgenomen. Bij deze Microsoft-Dynamics-specialist uit Heerhugowaard werken zes mensen. Door de overname kan Herke ICT nu ook software voor relatiebeheer aanbieden aan de zakelijke markt. Speciaal voor de bouwsector is BouwVision CRM, een op Microsoft Dynamics gebaseerde oplossing, gelanceerd.

Het voordeel van een overname van een heel bedrijf boven een strategisch partnerschap is volgens Dekker dat er een sterkere marktpositie kan worden opgebouwd. 'De Dynamics-specialisten van Lexter werken nu volledig voor ons. Een goede Dynamics-specialist is schaars. Vandaar dat het binnenhalen van zes ontwikkelaars een duidelijke versterking van ons bedrijf betekent', stelt Dekker.

De directeur van Herke ICT ziet de belangstelling voor crm-software toenemen bij bouwbedrijven. 'Drie jaar terug waren aannemers niet geïnteresseerd, maar door de recessie erkennen ze het belang van samenwerking en goed relatiebeheer. Bovendien vindt steeds meer ketenintegratie plaats om de uitwisseling van gegevens tussen bouwbedrijven, aannemers en architecten te verbeteren. Hiervoor is een adequaat crm-systeem onontbeerlijk. Onze BouwVision CRM-oplossing is toegerust voor ketenintegratie.' Daarnaast ontwikkelden Herke ICT en Lexter een zoekmachine binnen de crm-oplossing en modules voor documentmanagement (op basis van Microsoft SharePoint), projectbeheer, services en e-mailmarketing.

Saas

Herke ICT biedt de BouwVision CRM tevens aan als software-as-a-service ofwel SaaS, draaiend in het datacentrum van het bedrijf. Ook kent het pakket een webinterface en kan het geïntegreerd worden in de Outlook-omgeving van klanten. 'Zo'n crm-oplossing kunnen wij snel leveren, de saas-variant is zelfs binnen een paar uur ingevoerd. Voor bouwbedrijven is dat een aantrekkelijk idee: de aanschaf en de implementatie van een crm-pakket zijn te overzien.' Hij benadrukt dat BouwVision CRM ook kan draaien naast een erp-oplossing van een andere leverancier.

Herke ICT Group levert ict-diensten aan het midden- en kleinbedrijf en de grootzakelijke markt. De belangrijkste markt is de bouwwereld, waarvoor het Alkmaarse bedrijf sinds een paar jaar een op Microsoft Dynamics-gebaseerde erp-oplossing aanbiedt (BouwVision). 'De bouwsector heeft zijn dieptepunt nog niet bereikt', verwacht Dekker. 'Je merkt dat de bestedingen voor erp-systemen teruglopen. Dat is jammer, want ik ben ervan overtuigd dat met een erp-systeem de faalkosten bij een bouwproject fors kunnen worden teruggedrongen. De investeringen zijn binnen een jaar terugverdiend. Maar ik begrijp het wel: een erp-systeem kost behoorlijk wat en het duurt een tijd voordat een organisatie er aan gewend is geraakt. Daar willen bouwbedrijven in deze onzekere tijden niet aan beginnen. Wel zijn ze bereid te investeren in kleinschaliger crm-projecten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-09T13:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.