Itris benoemt Logica-man tot directeur

'Overname door NCCW is een gerucht'

Dit artikel delen:

Woningbouwautomatiseerder Itris heeft Peter Lingsma per 1 januari 2010 benoemd tot algemeen directeur. Hij volgt Remco van Niekerk op, die zich weer volledig gaat toeleggen op het ontwikkelen van nieuwe producten. Het gerucht dat NCCW Itris gaat overnemen, wordt ontkend door het bedrijf uit Capelle aan den IJssel. De aanstelling van Lingsma, die van buiten de corporatiemarkt komt, is juist bedoeld om Itris zelfstandig klaar te stomen voor de snel veranderende markt, aldus een woordvoerder.

Peter Lingsma is al meer dan twintig jaren actief in de ict-sector, waarvan een groot deel bij CMG en later Logica Nederland. Hij heeft diverse managementrollen vervuld, waaronder die van algemeen directeur van CMG Noord-Nederland en directeur Operations van de telecom- en nutsdivisie.

Lingsma was al sinds 1 september jongstleden in dienst van Itris als operationeel directeur. Hij heeft het bedrijf inmiddels al leren kennen. Hij bestempelt Itris als een onderneming met potentie. 'Als je op de top van de internethype een bedrijf start en anno 2009 nog steeds een sterke groei laat zien, dan moet je wel een goed product hebben. Dat proef je ook binnen het bedrijf. ' Tegelijkertijd, stelt Lingsma, leeft er het besef dat een professionalisering van de bedrijfsvoering noodzakelijk is om de gewenste autonome groei door te kunnen zetten. Volgens de ex-Logica-manager is hij binnengehaald om met zijn kennis en ervaring Itris naar de volgende groeifase te leiden.

Over Itris, dat het bedrijfssoftwarepakket Itris Viewpoint aanbiedt, deed het verhaal de ronde dat concurrent NCCW de automatiseerder zou gaan kopen. Een woordvoerder van Itris ontkent dit en doet het af als een gerucht. Met Lingsma aan het roer is het juist de ambitie om zelfstandig verder te groeien op een snel veranderende markt, aldus de zegsman.

Nieuwe fase

Remco van Niekerk, mede-oprichter van Itris, noemt de benoeming van Peter Lingsma een logische stap in de verdere ontwikkeling van het bedrijf. 'Itris bestaat bijna tien jaar en is de pioniersfase voorbij. We zijn een succesvol bedrijf geworden in de woningcorporatiemarkt met meer dan vijftig klanten en ruim zeventig medewerkers.' De ambitie van het bedrijf is om uit te groeien tot de toonaangevende en meest gewaardeerde partner voor woningcorporaties. 'We staan voor een nieuwe fase van ontwikkeling van Itris. Ook verwachten we dat de markt zich de komende jaren zeer snel zal ontwikkelen. Dat vraagt om een professionele organisatie en aansturing. We waren al een poos op zoek naar iemand die ons daarbij zou kunnen helpen en zijn dan ook zeer verheugd dat we die persoon nu hebben gevonden'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De zoveelste echte CMG directeur die vertrekt bij Logica. Logica lijkt steeds meer op ATOS, etc. De board die Cor Stutterheim achtergelaten heeft smoort te veel initiatieven. Proviciat Itris.

Lingsma? Die was al jaren overbodig bij Logica in Noord Nederland, teveel management-lagen.....

Ik had eerder verwacht dat hij met een CMG handdruk met pensioen was gegaan. Maarja met de nieuwe kantonrechterformule....

Reactie op de azijnpisser die al menig reactie op artikelen van Computable heeft verstoord met zijn persoonlijke frustraties over alles wat maar naar CMG riekt: Hou er eens mee op man en zoek een hobby.

Lingsma is een prima kerel uit het goede hout gesneden. Ieder bedrijf zou blij zijn met zo'n bestuurder.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-24T11:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.