TU Twente krijgt nieuw studentinfosysteem

Dit artikel delen:

De technische universiteit Twente stapt op 13 januari 2010 over op een nieuw studenteninformatiesysteem Osiris. Het nieuwe systeem vervangt de oude systemen Fasit en Isis. Leverancier PSB levert het platform. De invoering van het nieuwe systeem is twee weken uitgesteld.

De studentendatabase Isis wordt door steeds minder universiteiten gebruikt. Daarom heeft de leverancier plannen om met het product te stoppen. Het studievolgsysteem Fasit wordt door de universiteit al 25 jaar gebruikt. 'Dit systeem is technisch verouderd', zegt een woordvoerder.

Het nieuwe systeem biedt meer mogelijkheden en is gebruiksvriendelijker ingericht, zegt de universiteit. Daarnaast biedt Osiris uitgebreide managementinformatie op het gebied van inschrijving, het onderwijsproces en de onderwijslogistiek.

TU Twente schreef samen met TU Delft een Europese aanbesteding uit voor de vervanging van Isis. De keuze viel daarbij op Osiris. Volgens de universiteit verloopt de implementatie verder volgens planning en budget.

Vertraging

De vertraging van twee weken komt doordat de conversietesten niet konden worden gedaan. Daarvoor was te weinig capaciteit vanuit de gebruikersorganisatie. 'Een conversie is bijzonder complex en vraag veel inhoudelijke kennis. Zo'n test kan dus niet door iedereen worden uitgevoerd. Op de gevraagde momenten waren betrokkenen ook heel druk met reguliere taken binnen de onderwijsadministratie, bijvoorbeeld roosteren', zegt een woordvoerder.

De universiteit wil het systeem volgend jaar koppelen aan het digitale studieplatform Blackboard en later ook aan het roostersysteem. Door dit roostersysteem weer te koppelen aan Microsoft Outlook, kan een student of medewerker zijn agenda automatisch synchroniseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gecondoleerd. Hier op de TUD zijn we net over, en het is 1 grote bende ;)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-07T08:57:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.