Managed hosting door True

Afvalbedrijf gebruikt specifiek ERP-pakket SAP

 

Het Haagse reinigingsbedrijf Avalex gebruikt erp-software die is ontwikkeld voor afvalverwerkende bedrijven. Het gaat om SAP all-in-one Waste & Recycling dat door het Edese softwarebedrijf Prologa is aangepast aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Volgens de betrokken bedrijven gaat het om het eerste Nederlandse bedrijf dat gebruik maakt van het volledige SAP-pakket voor de milieu- en afvalbranche. Andere afvalbedrijven gebruiken slechts onderdelen van dit pakket.

De software draait sinds maart 2009 bij het afvalbedrijf. De afvalverwerker gaf de leverancier pas toestemming om met het nieuws naar buiten te treden nadat de software succesvol is ingevoerd. De implementatie werd begeleid door het Rotterdamse adviesbedrijf Sommet Consulting.

Concern-controller Peter Nieuwenhuizen bij Avalex is opdrachtgever van de software-implementatie. 'Nu we een aantal maanden werken met SAP, kunnen we echt zien wat de gevolgen zijn van de integratie van onze processen. Het voordeel van het gebruik van het systeem is dat gegevens slechts een keer worden ingevoerd. Dat komt de integriteit van de verwerking ten goede. Daarnaast zijn de werkprocessen logisch. Een verkooporder leidt tot een werkorder, die vervolgens moet worden bevestigd en waaruit een inkoopverplichting rolt.'

Essent Milieu

Het afvalbedrijf werkt op dit moment aan het uitbreiden van SAP met de implementatie van SAP HR-software en managementinformatie via SAP BusinessObjects.

Avalex is afvalverzamelaar voor de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar. Daarnaast heeft het bedrijf ruim vierduizend bedrijven als klant. Er werken tweehonderd mensen.

Afvalverwerker Attero, dat eerder Essent Milieu heette, en het Hengelose Twence gebruiken onderdelen van het erp-pakket van SAP voor de afvalbranche.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3221773). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Avalex,
complimenten met deze mijlpaal. Tevens felicitaties aan Sommet, helemaal top!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×