Afas implementeert eHRM bij Ymere

Personeels- en salarisadministratie in vier maanden opgeleverd

Afas ERP Software heeft bij de Amsterdamse woningcorporatie Ymere in vier maanden tijd een nieuw personeels- en salarisadministratiesysteem geïmplementeerd. Het softwarepakket Raet HR Beaufort is vervangen door Profit 3 van Afas. Volgens Leo Blom, die het project in opdracht van de woningcorporatie begeleidde, staat voor een personeelssysteem waarin de gegevens van 1050 medewerkers zijn vastgelegd normaal een implementatietijd van ongeveer acht maanden.

Het gaat om de oplevering van de eerste fase van het systeem. In januari 2010 hebben alle medewerkers hun eerste digitale loonstrook ontvangen. In de loop van 2010 vinden er nog uitbreidingen plaats. Werknemers kunnen dan via een webportal verlof aanvragen en declaraties indienen. Dat moet de medewerkers van de personeelsafdeling werk uit handen nemen en de papierstroom indammen. Managers krijgen toegang tot overzichten waarin bijvoorbeeld het verzuim per afdeling wordt gepresenteerd. De woningcorporatie en softwareleverancier maken geen financiële details van de overeenkomst bekend.

Projectleider Leo Blom van Woonmaatschappij Advies, een extern bureau dat voortkomt uit de woningcorporatie en de invoering van het nieuwe personeelssysteem begeleidde: 'De inrichting van het systeem is uitgevoerd door ict'ers en medewerkers van personeelszaken van de woningcorporatie.  Wij hebben voor die aanpak gekozen om ervoor te zorgen dat zij het nieuwe systeem meteen in de vingers krijgen.'

82.500 woningen

Woningcorporatie Ymere is vooral actief in het Noordelijk deel van de Randstad. Het bedrijf verhuurt 82.500 woningen en is daarmee de grootste corporatie van Nederland.  Naast verhuur van sociale huurwoningen ontwikkelt de woningbouwcoöperatie op grote schaal nieuwe huur- en koopwoningen en vastgoed met een maatschappelijke functie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goede aktie Leo!

Dat is een positief bericht! Ik hoop dat andere corporaties dit ook gaan doen.

Gefeliciteerd leo, geweldig voor elkaar gekregen!

Prima Leo ik ben trots op je, ga zo door.

Gefeliciteerd Leo

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-04T10:31:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.