Atos Origin regelt SAP-maatwerk bij Gasunie

Dit artikel delen:

De Nederlandse Gasunie gebruikt Atos Origin als oproepkracht voor het verrichten van maatwerkaanpassingen aan SAP. Het daarvoor ondertekende raamcontract heeft een looptijd van drie jaar, met een optie tot verlenging van twee maal één jaar. Gasunie verwacht dat er in deze periode structureel vijf manjaren nodig zijn voor het maatwerk.

Het contract tussen Gasunie en Atos Origin dateert al van begin 2009, maar is nu pas publiekelijk gemaakt. Het betreft het op verzoek verrichten van maatwerkaanpassingen aan de SAP-applicatie van het gasconcern. Het gaat om het correctief en adaptief onderhoud, testen, documentatie en configuratiebeheer, zowel SAP-standaard als maatwerkcomponenten (maar niet de parametrisering daarvan). Atos Origin verrichte al eerder SAP-maatwerkactiviteiten voor Gasunie.

Splitsing

Op 1 juli 2005 is de N.V. Nederlandse Gasunie gesplitst in twee zelfstandige bedrijven: het gastransportbedrijf N.V. Nederlandse Gasunie (roepnaam Gasunie) en het in- en verkoopbedrijf van aardgas, Gasunie Trade & Supply. De Gasunie sloot een vijfjarig uitbestedingscontract met HP voor een groot deel van de automatisering, waaronder de SAP-operaties. Dat was een gevoelig verlies voor Atos Origin dat enigszins werd goedgemaakt door het maatwerk dat Atos Origin voor de SAP-toepassingen mocht blijven uitvoeren. Ook besteedde Gasunie Trade & Supply - tegenwoordig Gasterra - het beheer van de infrastructuur uit aan de automatiseerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-08T11:04:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.