Sapphire begint gelijktijdig in Europa en VS

Dit artikel delen:

Softwareleverancier SAP organiseert zijn gebruikersconferentie Sapphire dit jaar tegelijkertijd in het Duitse Frankfurt en het Amerikaanse Orlando. Keynotes die de directie op de ene locatie presenteert, worden live geprojecteerd op beeldschermen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. 'De technologie staat dat inmiddels toe', vertelt SAP-woordvoerder Cees Kardolus. Vorig jaar schrapte het bedrijf nog de Europese conferentie.

Naast de fysieke aanwezigheid besteedt het softwarehuis volgens de voorlichter dit jaar veel aandacht aan online. 'Via videoconferencing hebben we de mogelijkheid om meer mensen te bereiken dan voorheen. Bovendien nemen we veel presentaties op en zetten die online.' Behalve keynotepresentaties en technische sessies is er op beide locaties ook een beursvloer.

Het Europese en het Amerikaanse evenement vinden plaats van 17 tot en met 19 mei 2010. Kardolus vertelt dat de agenda van de twee conferenties nog niet bekend is. Hij verwacht dat op elk van de locaties een SAP-topman aanwezig is en keynotes voor zijn rekening neemt. SAP heeft sinds begin februari 2010 twee ceo's, nadat topman Leo Apotheker zijn congé kreeg.

Lokale inhoud

In 2009 werd de Europese conferentie nog geschrapt, doordat gebruikers volgens SAP meer lokale inhoud zochten. 'Het is voor veel klanten moeilijk gebleken om interactie te hebben met lokale partners. Ook kunnen de partners vrijwel geen lokale content presenteren voor zo'n ruim publiek', vertelde Kardolus vorig jaar.

SAP organiseerde in 2009 het reizende gebruikersevenement World Tour dat langs diverse landen kwam. Ook in 2010 wordt het evenement gehouden. In oktober doet de karavaan Nederland aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-10T11:39:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.