Ctac versterkt MKB-tak met aankoop Meridian IT

Handen schudden

Ict-dienstverlener Ctac neemt een meerderheidsbelang in Meridian IT. Dat bedrijf is leverancier en implementatiepartner van SAP Business One, bedrijfssoftware voor het mkb. De Bossche dienstverlener neemt een belang van zestig procent in het bedrijf uit Leeuwarden en breidt dat de komende jaren uit tot honderd procent. Met de overname vergroot Ctac het aantal klanten onder kleine en middelgrote bedrijven.

De ict-dienstverlener krijgt door de overname ook het bestand van SAP Business One-klanten en partners van ict-dienstverlener Channel Concepts uit Soest in handen. Eind 2009 besloot bedrijfsoftwareleverancier SAP het distributiecontract met die partij niet te verlengen. De klanten en partners van Channel Concepts zijn ondergebracht bij Meridian IT en komen nu dus in handen van Ctac.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Ctac laat wel weten er naar te streven in het eerste jaar een omzet te behalen van acht ton in euro's en dat jaar winstgevend te willen sluiten.

Ctac levert naast uitgebreide SAP-pakketten voor grote organisaties steeds meer bedrijfssoftware voor middelgrote en kleine bedrijven. De van oorsprong op SAP gerichte dienstverlener sloot eind 2008 een partnerovereenkomst met Microsoft voor de levering van bedrijfssoftware van Microsoft Dynamics. De dienstverlener voegde die bedrijfssoftware toe aan het productaanbod om beter aan te sluiten op de vraag van middelgrote en kleine bedrijven (mkb) waarvoor een implementatie van een groot SAP-pakket vaak te duur of te uitgebreid is.

SAP Business One

Het softwarepakket SAP Business One voor het mkb is een geïntegreerd pakket voor verkoop, klantrelatiebeheer (crm), webwinkels, voorraadbeheer, productie en de daaraan gekoppelde financiële taken.

SAP verkoopt SAP Business One en SAP Business All-in-One via partners. Grotere partners als Ctac werken met subresellers die direct leveren aan middelgrote en kleine bedrijven. SAP noemt dit het Extended Business Model (EBM).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-11T10:51:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.