Interim-CEO Ctac hoopt op vaste aanstelling

Dit artikel delen:

Interim-ceo van Ctac, Henny Hilgerdenaar is beschikbaar voor een vaste aanstelling als algemeen-directeur bij de erp-dienstverlener uit Den Bosch. Dat liet hij dinsdag 16 maart 2010 weten tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2009. In mei 2010 zal tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering de vaste aanstelling van een nieuwe directeur op de agenda staan. Hilgerdenaar is de tijdelijke vervanger van voormalig algemeen directeur Bart Hogendoorn waarvan het contract in januari 2010 plotseling werd beëindigd na een meningsverschil over de bedrijfsvoering

Hilgerdenaar wil niet zeggen of er al contact is geweest met de raad van commissarissen over zijn kandidaatschap voor de functie. Verder wekte de interim-directeur niet de indruk dat er actief wordt gezocht naar een ceo van buiten het bedrijf. 'We hebben geen haast, op dit moment is de continuïteit van de bedrijfsvoering belangrijk.' Hij vindt dat de huidige directieleden: financieel directeur Jan Willem Wienbelt, coo (dagelijkse leiding) Harrie van Groenendael en hijzelf die rol prima vervullen.

De interim directeur is vanaf de oprichting van Ctac bij het bedrijf betrokken. Hij was tussen 2001 en 2005 algemeen directeur bij het bedrijf. Daarna werd hij verantwoordelijk voor het bedrijfsonderdeel managed services (beheer) en rihtte een klantcontactcentrum op.

Cooymans

Een andere opvallende mededeling over de aansturing van het bedrijf is dat oprichter Hugo Cooymans, de man van de letter C in de bedrijfsnaam, zich actiever met de verkoop gaat bemoeien. Dat lieten de financiële directeur en de interim-directeur tijdens de bijeenkomst doorschemeren.

Hilgerdenaar lichtte ook het vertrek van Bart Hogendoorn kort toe. 'De bestuurswissel had niet zoals sommigen suggereren te maken met slechte financiële prestaties. (Ctac boekte over 2009 een verlies van 2,2 miljoen euro red.). Er was een verschil van mening met de raad van commissarissen over het aansturen van de organisatie. De raad van commissarissen miste ondernemerschap in de aansturing van Hogendoorn.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-17T10:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.