Hilgerdenaar opnieuw CEO bij Ctac

Dit artikel delen:

Henny Hilgerdenaar keert officieel terug als ceo van Ctac. De aandeelhouders van de SAP-dienstverlener hebben 14 mei 2010 ingestemd met zijn benoeming tot algemeen directeur. Hilgerdenaar bekleedde vanaf begin 2010 de positie van interim-ceo nadat ceo Bart Hogendoorn na amper anderhalf jaar dienst werd weggestuurd. Hij was tussen 2001 en 2005 ook al algemeen directeur bij Ctac. De vijftigjarige Hilgerdenaar is vanaf de oprichting bij de onderneming betrokken.

De opnieuw aangestelde topman hoopt de resultaten van het dienstenbedrijf te verbeteren. Ctac, dat teleurstellende resultaten boekte in 2009, hoopt in 2010 weer winst te maken. De onderneming is positief over de resultaten van het eerste kwartaal van 2010.

In 2009 boekte de dienstverlener een verlies van 2,2 miljoen euro. Daarbij zat de eenmalige afschrijving van bijna een miljoen euro voor de vertrekpremie van vertrekkend ceo Bart Hogendoorn.

De hoogte van zijn ontslagvergoeding leidde tot gemor onder het personeel van de onderneming en lezers van Computable waren verbaasd over de hoogte van het bedrag.

Ondernemerschap

Hilgerdenaar liet bij de presentatie van de jaarcijfers over 2009 al weten wel oren te hebben naar een vaste aanstelling tot ceo. Hij vindt dat naast het aansturen op financiële resultaten ondernemerschap en de levering van goede dienstverlening  belangrijk is. Volgens de raad van commissarissen miste de weggestuurde ceo die instelling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-17T09:03:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.