Corporatie uit Terneuzen laat NCCW vallen

Dit artikel delen:

Stichting Clavis, een woningcorporatie uit Terneuzen, gaat op ict-gebied nauw samenwerken met stadgenoot Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Daarvoor geeft het zijn primaire systeem BIS van NCCW op en kiest voor software van Centric. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen is al klant van Centric, maar stapt over naar nieuwe systemen. Beide corporaties hebben contracten gesloten met een looptijd van acht jaar. In 2014 moeten de migratietrajecten zijn afgerond.

In 2009 besloten de corporaties, beide gevestigd in het Zeeuwse Terneuzen, te gaan samenwerken op ict-gebied, om een goedkopere en beter werkende automatisering te realiseren. De eerste stap was het samenvoegen van de kantoorautomatisering. De vervolgstap gaat over een gezamenlijk te gebruiken primair bedrijfsinformatiesysteem. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen (6300 woningen) werkt met Wocas/X van Centric, terwijl Clavis (2500 woningen) een NCCW-klant is. Na een aanbestedingstraject viel de keuze op Centric. Beide corporaties kiezen de komende acht jaar voor Centric en de primaire informatiesystemen Wocas/X, Wocas4all (een opgefriste versie van Wocas/X) en het financiële systeem CS Finacc.

Lang traject

Opmerkelijk is dat Clavis eerst overstapt op Wocas/X, het oude bedrijfsinformatiesysteem van Centric voor corporaties. Dit systeem zal volgens planning op 1 januari 2011 in gebruik worden genomen. Vervolgens zal de implementatie van Wocas4all en CS Finacc bij Woongoed Zeeuws-Vlaanderen én Clavis in 2013 van start gaan. Beide corporaties zullen dan op 1 januari 2014 het nieuwe systeem ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen in gebruik nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Alles beter dan NCCW

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-20T10:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.