Omzet en winst Exact lager dan verwacht

Dit artikel delen:

De financiële resultaten van softwarebedrijf Exact over de eerste helft van 2010 vallen tegen. De omzet en winst kwamen lager uit dan analisten hadden verwacht. Lichtpuntje: de licentieomzet nam in het tweede kwartaal van 2010 toe ten opzichte van het jaar ervoor. Gekeken naar de eerste zes maanden van 2010 nam de licentieomzet echter af. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die het bedrijf donderdagochtend 22 juli 2010 bekendmaakte.

De omzet over de eerste zes maanden van 2010 kwam uit op 111,7 miljoen euro, 5 procent minder dan het jaar ervoor. Analisten rekenden op een omzet tussen de 122,4 en 112,7 miljoen euro. De nettowinst nam af tot 11,9 miljoen euro, een daling van 21 procent in vergelijking met de 15 miljoen euro over het eerste halfjaar van 2010. Analisten rekenden op een gelijkblijvende nettowinst.

Het softwarebedrijf zag de afgelopen zes kwartalen de licentieomzet in vergelijking met het jaar ervoor dalen. In het tweede kwartaal van 2010 werd meer omgezet uit licenties behaald dan in dezelfde periode in 2009.

Financieel directeur Max Timmer sprak tijdens de presentatie van de jaarcijfers de verwachting uit dat de totaalomzet weer zal groeien. Hij durft zich niet te wagen aan een voorspelling op welke termijn dat zal gebeuren. Het softwarebedrijf hoopt het komende jaar vooral zelfstandig te groeien. Mochten er overnames plaatsvinden, dan moet alleen gedacht worden inlijvingen om de toevoeging van specialistische functionaliteiten of de overname van klantbestanden.

Exact Online

Daarnaast hoopt het bedrijf meer omzet te halen uit Exact Online. Van dat boekhoudpakket dat als webdienst wordt aangeboden steeg de omzet het afgelopen halfjaar met ongeveer 50 procent. De bedrijfsleiding wilde niet zeggen welk aandeel die software heeft op de totaalomzet.

Vertrekkend ceo Patel vertelde eerder aan Computable dat het aandeel van Exact Online in de totale omzet van het softwarebedrijf in 2009 ongeveer 4 procent was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-22T09:29:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.