FNV verlengt beheercontract met Qurius

Dit artikel delen:

Vakbond FNV Bondgenoten heeft een contract met een waarde van 1,4 miljoen euro gesloten met ict-dienstverlener Qurius. De dienstverlener beheert en onderhoudt de komende twee jaar verschillende Microsoft-systemen bij de vakbond. Het gaat om de backoffice (Dynamics AX), ledenbeheer (CRM) en documentbeheer (SharePoint). De overeenkomst omvat migraties naar nieuwe versies van de bedrijfssoftware. Het contract is een verlenging van een overeenkomst uit 2006.

Na een aanbesteding heeft de vakbond opnieuw gekozen om het onderhoud en beheer onder te brengen bij Qurius. Bij de vakbond staan migraties naar Dynamics AX 2009, Dynamics CRM 5.0 en SharePoint 2010 op de planning. De dienstverlener en vakbond willen niet bekendmaken wat de streefdatum voor de afronding van die projecten is omdat het gaat om een 'complexe en zware migratie'.

In 2006 selecteerde de vakbond het dienstenbedrijf uit Zaltbommel voor de implementatie van Microsoft Dynamics AX  voor de back-office, Microsoft Dynamics CRM voor ledenbeheer en Microsoft SharePoint voor documentenbeheer.

FNV wil zijn dienstverlening verbeteren via een servicegerichte ict-architectuur en meer 'zelfbedienings'-mogelijkheden voor leden. FNV Bondgenoten behartigt de belangen van ongeveer 477.000 leden. Bij de vakbond werken ongeveer 850 vaste medewerkers en zo'n 15.000 vrijwilligers.

Reorganisatie

Uit onlangs gepresenteerde cijfers blijkt dat Qurius de omzet in de eerste zes maanden van 2010 met twaalf procent zag dalen tot 54 miljoen euro (vergelijking met eerste halfjaar 2009).

Het bedrijf boekte een verlies van 85.000 euro. De reorganisatiekosten van 2,1 miljoen euro drukken hard op de begroting.

BI

Het bedrijf verkocht de divisie ERP LN aan softwareconcern Infor voor vier miljoen euro. Daarnaast werden ontwikkelaars van detacheringsbureau OneDev aangekocht. Ook het BI-adviesteam van Evidanza werd aangetrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-02T13:45:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.