Edukaat-experts ontwikkelen Raet Online

Leverancier staakt eind 2013 ondersteuning Caso en Edukaat

Salarisverwerker en hr-dienstverlener Raet zet oud-Randstad-medewerkers met kennis van het personeelsadministratiesysteem Edukaat in voor de doorontwikkeling van Raet Online. Het gaat om werknemers die in juni 2009 werden overgenomen bij de inlijving van een onderdeel van Randstad HR Services. Het merendeel van die groep van 97 medewerkers houdt zich bezig met diensten rondom Edukaat en Caso.

Een aantal van die medewerkers werkt inmiddels mee bij de ontwikkeling van Raet Online voor Onderwijs, een online hr-portal voor het onderwijs. Volgens een betrokkene gaat het vooral om Edukaat-experts. Caso-ontwikkelaars worden daar nog niet in betrokken, stelt de bron. Een woordvoerder van Raet meldt dat een aantal van de overgenomen Randstad-medewerkers niet meer bij Raet werkt.

Staken

Eind 2013 staakt Raet de doorontwikkeling van Caso en Edukaat. Dat is klanten in november 2009 medegedeeld. Hun wordt aangeboden over te stappen naar Raet Online, een volgens de leverancier uitgebreider pakket voor personeelsdiensten in het onderwijs. Raet wil uit concurrentieoverwegingen niet zeggen hoeveel klanten nog werken met Caso en Edukaat.

De hr-dienstverlener wilde door de overname van salarisadministratiesysteem Caso en personeelsadministratiesysteem Edukaat marktaandeel winnen en kennis inkopen. Het onderwijs is een belangrijke markt in de bedrijfsstrategie van Raet.

PinkRoccade

Caso en Edukaat waren ooit producten van PinkRoccade. Dit onderdeel werd in 2006 voor 65 miljoen euro door Randstad gekocht. Het bedrijf zei toen flink te willen investeren in de nieuwe software.

Volgens de voorlichtster zijn die investeringen ook gedaan. 'We wilden een ict-platform waarop we ook andere diensten aan klanten konden aanbieden', zegt ze. Het gemaakte platform gaat het bedrijf niet meer gebruiken. Randstad schreef het derde en vierde kwartaal van 2008 85 miljoen euro af op de divisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-01T14:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.