Databalk gunt Waterweg Wonen primeur pakket

Dit artikel delen:

Waterweg Wonen uit Vlaardingen is als eerste woningcorporatie live gegaan met Dynamics Wonen. Dit is het vernieuwde bedrijfsinformatiesysteem dat leverancier Databalk uit Veenendaal verkoopt op de woningbouwmarkt. Dynamics is de opvolger van Omega en is gebaseerd op Microsoft Dynamics AX. Waterweg Wonen is na een ontwikkel- en testfase van ongeveer een jaar met het nieuwe pakket aan de slag gegaan.

Waterweg Wonen is met 13.000 woningen de grootste sociale verhuurder in Vlaardingen. De corporatie is op veel plaatsen in Vlaardingen bezig met nieuwbouw- en renovatieprojecten. Een deel van haar woningbezit is te koop. Om al deze activiteiten goed te ondersteunen zocht Waterweg Wonen naar een nieuw bedrijfsinformatiesysteem. Voordelen zijn betere rapportagemogelijkheden en een snellere invoer van gegevens. 'Door de verschillende lagen binnen het pakket en het rol-gebaseerd werken kon Databalk specifiek ingaan op onze wensen en eisen', meldt de woningbouwvereniging.

Handig maatwerk

Volgens Waterweg Wonen is het gebruiksgemak met Dynamics Wonen groot. Opvallend is de melding dat er veel tijd is besteed aan het 'op maat maken' van de geboden oplossing. Dat zou als voordeel met zich meebrengen dat de rijkere functionaliteit toepasbaar is voor alle toekomstige Dynamics Wonen-gebruikers. De corporatie geeft als voorbeeld de integratie van de Spooler- en Diskis-pakketten (document- en werkstroombeheer). Tijdens de dataconversie van Coda, waarbij ook historische transacties van meer dan vijf jaar geleden werden overgezet, zijn er diverse opschonings- en optimalisatieacties meegenomen.

Woningbedrijf Velsen

Naast Waterweg Wonen heeft ook Woningbedrijf Velsen (zevenduizend woningen) het pakket Dynamics Wonen aangeschaft. Het pakket dient als vervanging voor het BIS van NCCW. Eind 2010 wil het woningbedrijf de Dynamics Vastgoed-modulen Dagelijks, Planmatig en Meerjaren Onderhoud geïmplementeerd hebben, aangevuld met Dynamics AX Financieel. In de loop van 2011staat als onderdeel van fase twee de implementatie van de Dynamics Contracten, Inspectiemodule en het verhuurmutatieproces op de rol. In oktober 2010 wil Velsen het BIS-pakket hebben vervangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-09T09:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.