Secondfloor verzekert zich van geldschieters

Dit artikel delen:

Secondfloor, leverancier van compliancesoftware voor het verzekeringswezen, heeft nieuwe geldschieters. De investeringsmaatschappijen Main Capital II en The Informal Investor Network (TIIN Capital) nemen een substantieel minderheidsbelang in ruil voor een investering waarvan de hoogte niet bekend wordt bekend. Het extra geld is bedoeld om de internationale groeiplannen van Secondfloor uit Schiphol-Rijk te ondersteunen.

SecondFloor levert riskmanagementsoftware aan verzekeraars, waaronder ING, waarmee ze kunnen voldoen aan de in 2012 in te voeren Solvency II-richtlijnen. Die moeten zorgen voor meer inzicht in de kapitaalberekeningen en het omgaan met risico's bij verzekeraars. Secondfloor maakt software waarmee de risicorapporteringsprocessen inzichtelijk worden gemaakt, een vraagstuk waarbij veel technische data-integratie en verzekeringsaspecten een rol spelen.

Internationale expansie

Het groeikapitaal van Main Capital II en TIIN Capital (via het TIIN Buy-out & Growth Fund) wordt ingezet om verdere internationale expansie mogelijk te maken. SecondFloor is op dit moment actief in de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Scandinavië. Directeur Martin Knook vertelt dat het bedrijf ook uiterlijk 2012 in Italië, Spanje en Oost-Europa wil opereren. Na 2012 moeten er activiteiten zijn in Amerika en Azië.

Over de hoogte van de investering worden geen nadere mededelingen gedaan, maar volgens Knook is het bedrag voldoende om de organisatie te laten groeien van zestig naar tweehonderd medewerkers in een snel groeiende markt.

SecondFloor maakt zo'n vijf jaar Solvency II compliancy-oplossingen, in samenwerking met Algorithmics, een Canadese leverancier van risicocalculatiesoftware. Voor de middelgrote en kleinere verzekeraars heeft SecondFloor eigen softwarepakket ontwikkeld. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-05T15:50:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.