Axios zet BS15000-certificaat in koelkast

Dit artikel delen:

Na klachten van concurrenten bij het IT-Service Management Forum (Itsmf) heeft Axios Systems het BS15000-certificaat in de koelkast gezet. Bovendien is het onduidelijk geworden of leveranciers van beheersoftware wel in aanmerking komen voor deze certificering.

Het BS15000-certificaat is een in 2003 geïntroduceerde, op Itil gebaseerde wereldwijde kwaliteitsstandaard op het gebied van it-servicemanagement. Axios Systems, leverancier van de beheersoftware Assyst, haalde eind februari dit jaar, naar eigen zeggen als eerste organisatie, de certificering binnen, na een door Kpmg uitgevoerde audit. Als basis voor de inrichting van de servicemanagementprocessen gebruikt Axios zijn eigen, Itil-gedreven Assyst-software. Na de certificering liet de softwareleverancier in marketinguitingen opnemen dat het BS15000-gecertificeerd was.
 
Een woordvoerster vertelt dat concurrenten in Groot-Brittannië daarna klachten hebben ingediend bij het Itsmf. Volgens hen wekte Axios de indruk dat de Assyst-software gecertificeerd was, en niet het bedrijf zelf. Dat zou in de branche tot verwarring - lees oneerlijke concurrentie - leiden.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 3 september 2004.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-03T11:42:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.