Databalk gaat verder onder de naam Cegeka

Paul Cornelisse leidt nieuwe tak outsourcing

Vanaf 1 januari 2011 heet Databalk, ict-dienstverlener voor woningcorporaties en zorginstellingen, Cegeka. Door zijn Veenendaalse dochterbedrijf voortaan ook de moedernaam te laten dragen wil Cegeka de naamsbekendheid in Nederland verhogen. De Belgische automatiseerder start ook een nieuwe divisie: Cegeka Outsourcing.

Cegeka is met een omzet van zo'n 150 miljoen euro en 1450 medewerkers een van de grootste ict-dienstverleners in België. Het nam in 2006 Databalk over. Deze softwaredienstverlener uit Veenendaal (ruim 250 medewerkers) levert software en ondersteuning aan de zorgsector en woningcorporaties. Daarnaast biedt Cegeka in Nederland infrastructuurdiensten aan het midden- en kleinbedrijf. De activiteiten worden nu gebundeld onder de naam Cegeka Nederland, onder verantwoordelijkheid van Anton Vreugdenhil.

Blinde vlek

Het bedrijf verwacht met de nieuw opgezette divisie Cegeka Outsourcing marktaandeel te kunnen winnen. Volgens Paul Cornelisse, die deze tak leidt, vult Cegeka Outsourcing een blinde vlek in. Hij stelt dat Cegeka de infrastructuur van een grote speler combineert met de klantgerichtheid van een kleine dienstverlener en zodoende het wantrouwen over uitbesteding bij ondernemers zou kunnen wegnemen. Cornelisse is overgekomen van uitbestedingsadvieskantoor Equaterra, waar hij de afgelopen vijf jaar directeur was van de Nederlandse vestiging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zoals zo vaak kon ook dit weleens verkeerd uitpakken. een bekende naam op de Nederlandse markt inruilen voor dat van een hier relatief onbekend buitenlands bedrijf. Én onbekend, én buitenlands. Dat kon die belgen nog weleens gaan opbreken.

Ook ik vind het geen goede zet: onbekend maakt onbemind

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-18T15:07:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.