Centric doet adviesbureau HC&H in de ban

Automatiseerder Centric doet niet meer mee met pakketselectietrajecten bij corporaties die door adviesbureau HC&H worden begeleid. Volgens Karim Henkens, directielid Centric, is HC&H vooringenomen en staat de winnaar vaak bij voorbaat al vast: DSA Vision. 'Selectietrajecten kosten veel tijd, energie en geld. Het heeft geen zin om mee te doen als je vooraf al weet dat je geen kans maakt.' HC&H vindt dat Centric niet professioneel reageert.

HC&H is een organisatie- en ict-adviesbureau uit Hendrik Ido Ambacht dat is gespecialiseerd in advisering op het snijvlak van organisatie en ict bij woningcorporaties. Volgens Henkens is HC&H bevooroordeeld, omdat de twee oprichters bij Centric hebben gewerkt, daar met ontevredenheid zijn vertrokken en in 2002 het adviesbureau hebben opgericht. 'Maar kennelijk bestaat er nog rancune.'

De Centric-directeur vindt het opvallend dat gevestigde partijen als NCCW en Centric vrijwel nooit winnen in door HC&H begeleide selectietrajecten bij corporaties. Het valt hem ook op DSA Vision vaak als winnaar uit de bus komt. 'Dat een ander HC&H-directielid van DSA Vision afkomstig is, komt de onafhankelijke uitstraling van het bureau niet ten goede', vindt Henkens. Hij heeft zich geërgerd aan de marktanalyse die HC&H recent in Computable publiceerde en waaruit Centric en NCCW als de verliezende partijen naar voren kwamen. 'Volstrekt onterecht. Voor ons is de maat vol. Wij hebben besloten niet meer mee te doen aan selectietrajecten waar HC&H als adviseur bij betrokken is. We maken daar toch geen kans.'

Ten onrechte

‘Jammer en niet professioneel' vindt Willem Hartmann, algemeen directeur van HC&H, de reactie van Karim Henkens. ‘Henkens wil de feiten eenvoudigweg niet onder ogen zien. Van de laatste twaalf Centric-klanten die de afgelopen periode voor een andere leverancier hebben gekozen zijn slechts twee selecties door ons begeleid. Bij een derde selectietraject hebben wij ondersteuning verleend en was de regie in handen van een collega-adviesbureau. Bovendien, van de twaalf meest recente selectietrajecten die door HC&H zijn begeleid, hebben wij zelfs driemaal Wocas4all geadviseerd en slechts twee keer Empire van DSA Vision!'

'Bij selecties beoordelen wij altijd drie aspecten bij selectietrajecten: functionaliteit, continuïteit en chemie, vervolgt Hartmann. 'Met de continuïteit van Centric is niets mis, integendeel zelfs. ‘Bij de beoordeling van de functionaliteit bepaalt uiteindelijk de klant in hoeverre een bepaald pakket het best de dagelijkse processen kan ondersteunen. Dat grotere corporaties zich wellicht beter kunnen vinden in de functionaliteit van Wocas4all spreken de cijfers niet tegen. Dat geldt onder andere ook voor De Key en Stadgenoot die wij hebben begeleid bij hun marktverkenning. Henkens doet met zijn uitspraak dus niet alleen ons ten onrechte in de ban, maar hij diskwalificeert bovendien medewerkers van corporaties die actief betrokken zijn bij een selectietraject.'

Lees ook: 'Centric groeit met Wocas4all wél bij corporaties'

Laatste twaalf selectietrajecten HC&H

Corporatie

Aantal vhe's

Van systeem

Naar systeem

Rochdale

               40.000

NCCW Bis (3x) en Centric Wocas/X (1x)

NCCW First

Ons Huis

                 5.300

Eigen ontwikkeling

Itris Viewpoint

WoonInvest

                 8.300

Centric Wocas/X

Wocas4all Centric

Woningbouwvereniging Stadgenoot

               36.000

Centric Wocas/X

Wocas4all Centric

WoonFriesland

               20.256

SG|tobias

SG|tobias Ax en DataBalk Pharos

Fusie Dunavie

                 8.000

SG|tobias en NCCW Bis

SG|tobias

Kennemerhave

                 2.192

NCCW Bis

NCCW Bis

Woonstichting De Key

               34.000

Centric Wocas/X en

SG|tobias

Wocas4all Centric

Fusie Forta/WwW

               11.000

SG|tobias en NCCW Bis

SG|tobias

ZO Wonen

               14.590

NCCW Bis

Itris Viewpoint

Wonen Zuid

               14.110

Centric Wocas/X

Empire DSA Vision

RWS Partner in Wonen

                 6.359

Centric Wocas/X

Empire DSA Vision

Bron: HC&H Consultants

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Pffff... Al die omhooggevallen loopjongens van Sanderink! Karim, weet Gerard wel dat je dit roept!?!

Er kwam een glimlach op mijn gezicht bij het vorige bericht. Ook gelukkig al weer een hele tijd ex centric-er.

Meeste klanten die gekozen hadden voor wocas4all zaten al op een centric pakket (wocas/x).

Wocas4all is echt verschrikkelijk pakket : performance is echt een drama.

Centric loopt idd achter op productontwikkeling. Wocas4All kan het gewenste resultaat niet brengen.
Door productgestuurd te ontwikkelen ipv klantgestuurd, kom je met producten die niet aansluiten op de vraag in de markt.

In 2008 zijn er zo'n 10 (new-business) selectietrajecten verloren zonder dat er werd geevalueerd waarom. Dat is een gemiste kans.

Conversies van Wocas/X naar Wocas4All is vrijwel de enige kans die er op korte termijn ligt voor Centric.

Typisch Centric; slecht tegen verlies kunnen. Typerend voor de volwassenheid/profesionaliteit van deze detacheringsclub. Tevens volledig in lijn met de opmerkingen van 'Directeur' HR een paar weken geleden.

De adviseur heeft gedaan! Natuurlijk, het ligt nooit aan intern of aan het product.
En als je dan ook nog leest dat de meeste verloren trajecten niet eens door HCenH zijn ondersteund dat is dit een wat triest verhaal van de heer Henkes.

Zo te lezen heeft HCenH zijn cijfers en informatie beter op een rijtje dan dhr Henkes. Die in een ander artikel op deze site (Centric groeit wel) ook nog niet eens wist hoeveel VHE's er nog met WOCAS/X worden beheerd.

Vind dit helemaal niet vreemd, en ik weet zeker dat het veel vaker gebeurd.
De manier zoals Centric met zijn personeel omgaat is gewoon schofterig. En dan vind Gerard Sanderink dat hij nog niet 'Hard' genoeg is naar zijn personeel volgens RTV oost.

Zelf weet ik van diverse projecten bij klanten die niet doorgegaan zijn om dezelfde redenen. Rancuneus ex personeel.

Wees altijd aardig op de ladder omhoog want vroeg of laat moet je weer naar beneden

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-22T08:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.