Ferrari vervangt Baan IV door Infor ERP LN

Dit artikel delen:

Sportautofabrikant Ferrari vervangt zijn op Baan IV gebaseerde bedrijfsinformatiesysteem door Infor ERP LN. Dat maakt de Amerikaanse leverancier van bedrijfssoftware Infor bekend. De Italiaanse autofabrikant gebruikt de erp-software om de productieprocessen voor sportwagens, race-auto's en reserveonderdelen te ondersteunen. Van de overeenkomst zijn geen details bekendgemaakt over de contractwaarde en looptijd.

De autofabrikant gebruikt sinds 1998 erp-software Baan IV. Dat pakket is door de jaren heen aangepast maar voldoet niet meer aan de eisen. In 2010 is besloten om het systeem te vervangen voor betere integratie met andere bedrijfssoftware. Daarbij viel de keuze op de nieuwste versie van Infor ERP LN. De migratie moet in de zomer van 2011 worden afgerond.

Infor is een van de grootste leveranciers van bedrijfssoftware voor middelgrote bedrijven en heeft meer dan achtduizend medewerkers, zeventigduizend klanten en is actief in 125 landen.

Baan

Infor kreeg Baan in 2006 in handen na de overname van SSA Global, waarvan het Veluwse softwarebedrijf onderdeel uitmaakte. Om het ondersteunende dienstenaanbod voor dit Baan-platform (officieel aangeduid als de productlijnen Infor ERP LN en het oudere Infor ERP Baan) uit te breiden, nam Infor in 2007 de Nederlandse dienstverlener Profuse over.

In 2010 nam Infor voor vier miljoen euro de ERP LN-diensten van de Zaltbommelse dienstverlener Qurius over. Daarmee versterkte het bedrijf de activiteiten in Duitsland, Spanje en Italië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een typisch gevalletje van ken je (auto)historie. Een Ferrari hoort juist geel te zijn en een Lamborghini hoort rood te zijn. Ferrari heeft de rode kleur nml. lang geleden van Lamborghini afgekeken.

Een Ferrari hoort geel te zijn.
De kleur die ooit voor Ferrari expliciet werd uitgekozen is n.l. een heel specifieke gele kleur (zoals op de foto) echter de rode kleur vonden veel kopers mooier.
Ferrari rood zou dus eigenlijk Ferrari geel moeten zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-04T10:48:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.