Qurius boekt 6,9 miljoen verlies over 2010

Dit artikel delen:
Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

Microsoft-dienstverlener Qurius verwacht over 2010 een brutoverlies van 6,9 miljoen euro te boeken. Het verlies wordt voor meer dan de helft (3,7 miljoen euro) veroorzaakt door kosten van de herstructurering die de onderneming in 2010 doorvoerde. Dat meldt het bedrijf op zijn website. In 2010 besloot Qurius zich primair op Microsoft-technologie te richten, enkele verliesgevende activiteiten te staken en het overige werk onder te brengen in twee aparte divisies.

'In 2010 hebben we essentiële reorganisaties afgerond die Qurius weer winstgevend zullen maken in 2011', meldt directeur Leen Zevenbergen. Vorig jaar heeft het bedrijf volgens de topman zijn kosten verlaagd en zijn portfolio gereorganiseerd 'om te kunnen focussen op geselecteerde verticale markten, specifieke sectoren en expertise.'

Qurius presenteert half maart 2011 zijn definitieve jaarcijfers over 2010. Dan zal blijken of afgelopen jaar meer softwarelicenties werden verkocht dan in 2009. Toen leed het bedrijf een verlies van negen miljoen euro bij een omzet van 117,2 miljoen euro, voornamelijk doordat minder softwarelicenties werden verkocht.

Financiële positie

De Microsoft-dienstverlener is op zoek naar mogelijkheden om zijn financiële positie te verbeteren. Zo verkocht de onderneming halverwege 2010 zijn divisie ERP LN aan softwareconcern Infor voor vier miljoen euro. Ook kunnen managers zich in het bedrijf inkopen. Samen met 22 van hen kocht directeur Zevenbergen voor ongeveer 1,4 miljoen euro aan aandelen.

Begin februari 2011 werd bovendien bekend dat Qurius 2,5 miljoen euro ontvangt doordat de Franse Microsoft-dienstverlener Prodware een belang van 10 procent neemt. De Zaltbommelse onderneming geeft daartoe elf miljoen nieuwe aandelen uit. De twee bedrijven gaan elkaars producten en diensten in heel Europa aanbieden en diverse faciliteiten, klanten en personeel delen.

Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsinfrastructuren. Het bedrijf telt ongeveer negenhonderd medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. De dienstverlener heeft vestigingen in België, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-08T12:21:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.