Unit4 verplaatst R&D gedeeltelijk naar Spanje

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 verplaatst een deel van het ontwikkelwerk naar Spanje. Het gaat om testwerk en het coderen van nieuwe versies van Agresso Business World. Dat werk werd aanvankelijk vanuit de Noorse hoofdstad Oslo uitgevoerd. Het werk wordt in de toekomst in de Spaanse stad Grenada verricht. Het softwarehuis is niet van plan om op korte termijn ook Nederlandse ontwikkelwerkzaamheden over te plaatsen, zegt Unit4-directeur Chris Ouwinga.

In Oslo, vestigingsplaats van de in 2001 overgenomen leverancier Agresso, verdwijnen ongeveer twintig tot dertig banen. In Spanje zal de ontwikkeltak ongeveer vijftig man gaan tellen. 'Per saldo gaat het aantal ontwikkelaars omhoog', benadrukt Ouwinga.

De reden om het werk uit te besteden is volgens het softwarehuis tweeledig. Ouwinga legt uit dat Oslo een van de duurste steden van Europa is en dat door de hoge kosten van levensonderhoud de salarissen fors hoger liggen dan in Spanje. 'De verplaatsing komt dus voort uit kostenoverwegingen.'

Daarnaast verwacht de leverancier in de Spaanse universiteitsstad gemakkelijker aan geschikt personeel te komen. Overigens blijven medewerkers, zoals architecten en hoofden van ontwikkelafdelingen, vanuit Oslo actief. Ouwinga: 'We doen natuurlijk niet zomaar afstand van de belangrijkste knappe koppen uit de organisatie.'

Optie India

Unit4 overwoog voor de verplaatsing van het ontwikkelwerk meerdere opties. Ouwinga overwoog ook Roemenië en India als nieuwe vestigingslocaties, maar kwam uiteindelijk in Spanje uit. 'We hebben daar al een kantoor en er waren al banden met de universiteit.' De directeur vertelt dat hij er bewust voor kiest om een vestiging in dezelfde tijdszone als Nederland op te richten. De ceo van het Sliedrechtse softwarehuis stelt bovendien dat in India de kosten voor ontwikkelwerk stijgen door de toenemende vraag. Bovendien vindt hij de culturele verschillen groot.

Hij zegt met de verplaatsing van het ontwikkelwerk naar Spanje ongeveer 2,5 keer goedkoper uit is. Ruwweg besteedt Unit4 jaarlijks ongeveer vijftig miljoen euro aan research and development (r&d).

Unit4 boekt goede cijfers over 2010. Lees hier de jaarcijfers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-23T16:03:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.