Infor wil branchegenoot Lawson overnemen

Dit artikel delen:
Budget geld planning

Erp-leverancier Infor wil branchegenoot Lawson Software voor ongeveer 1,8 miljard dollar overnemen. Investeringsmaatschappij Golden Gate Capital, eigenaar van Infor, heeft een vijandig bod van 11,25 dollar per aandeel uitgebracht. Andere mogelijke bieders op Lawson zijn HP, IBM en Microsoft.

Lawson Software zegt in gesprek te zijn met Infor and Golden Gate, maar er is nog geen overeenkomst bereikt. Lawson heeft als intermediair zakenbank Barclays ingehuurd die op zoek is naar kopers. Lawson heeft zijn hoofdkwartier in St. Paul in de Amerikaanse staat Minnesota.

Infor en Lawson leveren erp-software aan vooral middelgrote bedrijven. Lawson draaide in 2010 een omzet van 736 miljoen dollar. Infor is goed voor een omzet van 1,8 miljard dollar, na een hele reeks overnames (waaronder SSA Global, dat enkele jaren eerder het Nederlandse Baan overnam). Infor wordt geleid door Charles Phillips, die nog niet zo lang geleden bij Oracle vertrok toen ex-HP-ceo Mark Hurd daar arriveerde. Phillips leidde bij Oracle de grote overnames van onder meer Siebel, PeopleSoft en JD Edwards in goede banen.

Intentia en SSA Global

Het bod van Infor op Lawson komt vijf jaar na een vorige consolidatieronde op de erp-middenmarkt. Lawson kocht toen het Zweedse Intentia. Infor slorpte daarop SSA Global op. De overname van Lawson zou het softwareportfolio van Infor versterken - onder meer met een cloudaanbod - evenals het klantenbestand.

Berucht

In elk geval zou het gecombineerde bedrijf een omzet van 2,5 à 3 miljard dollar gaan bedragen. Naast Infor zijn er mogelijk andere kopers zoals HP, IBM, Microsoft, Oracle en SAP. De overname moet natuurlijk eerst nog goedgekeurd worden door de directie en de aandeelhouders van Lawson en de mededingingsautoriteiten. Dat de beruchte 'guerilla-investeerder' en miljardair Carl Icahn eind vorig jaar en begin dit jaar zijn belang in Lawson heeft opgetrokken naar tien procent lijkt een voorbode voor een op handen zijnde verkoop van Lawson.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-15T15:46:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.