VNSG-man leidt opnieuw wereldwijde SAP-club

Dit artikel delen:

Tonnie van der Horst, voorzitter van de Vereniging van Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG), is opnieuw benoemd tot voorzitter van SAP User Group Executive Network (SUGEN). Dat is het internationale netwerk van dertien SAP-gebruikersverenigingen. Van der Horst werd in 2010 voor een jaar tot voorzitter aangewezen. Hij is na een nieuwe stemronde tot eind 2012 verbonden aan die post. Van der Horst is in het dagelijks leven adjunct-directeur ict-strategie bij de Rabobank.

Van der Horst is voorzitter van een kernteam van vier leden. De andere leden zijn Otto Schell van DSAG (Duitsland), Per Högberg van SAPSA (Zweden) en William Khalil van SUG-MENA (Midden-Oosten en Noord-Afrika). Zij voeren tweewekelijks overleg en zijn de spreekbuis naar de directie van SAP.

Van der Horst speelde eerder een belangrijke rol in een conflict tussen gebruikers en de softwareleverancier over een nieuw onderhoudsmodel.

Het in 2007 opgerichte SUGEN is een wereldwijd netwerk van dertien gebruikersverenigingen. De vereniging werkt samen met de bedrijfsoftwareleverancier om bijvoorbeeld knelpunten op te lossen en best practices te delen tussen de gebruikersverenigingen en SAP.

VNSG

De huidige leden zijn ASUG (Noord-Amerika), ASUG (Brazilië), ASUG (Mexico), AUSAPE (Spanje), DSAG (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland), JSUG (Japan), SAPSA (Zweden), SAUG (Australië), SAP (GB en Ierland) User Group, SBN (Noorwegen), SUG-MENA (Midden-Oosten, Noord Afrika), USF (Frankrijk), en VNSG (Nederland).

De Vereniging Nederlandstalige SAP gebruikers (VNSG) ondersteunt sinds 1988 Nederlandse en Vlaamse gebruikers van SAP-software. De vereniging heeft dertig focusgroepen, een eigen website, een magazine en diverse nieuwsbrieven. Ook worden themadagen, bijeenkomsten en een jaarlijks congres georganiseerd. Wereldwijd is de VNSG de oudste SAP-gebruikersvereniging. Met negenhonderd aangesloten organisaties heeft de VNSG procentueel het grootste aantal leden ter wereld.

De VNSG organiseert 14 en 15 april 2011 zijn jaarlijkse congres in Groningen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-18T10:18:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.