Siemens vervangt CAD-omgeving bij Daimler AG

Dit artikel delen:

Autofabrikant Daimler AG vervangt wereldwijd zijn computer-aided design (cad)-omgeving van Dassault door NX, de software-oplossing van Siemens PLM Software. Het bedrijf heeft voor de migratie in totaal tien jaar uitgetrokken. De implementatie van NX voor personenauto’s zal eind 2015 worden afgerond. De implementatie voor vrachtauto’s zal ongeveer eind 2016 klaar zijn.

Daimler (Mercedes Benz, Daimler Trucks) zal de technologie van Siemens PLM Software voor het eerst gebruiken in de eerste serie auto's van 2012. Begin juli 2011 zal Daimler beginnen met de implementatie van de geïntegreerde cad-suite binnen het netwerk van toeleveranciers. Volgens Siemens wordt het ontwerpen en ontwikkelen van auto's steeds complexer. Autofabrikanten moeten daarom blijven gebruik maken van geavanceerde technologie. Na een evaluatie bleek het huidige cad-platform van Dassault toe aan vervanging. Het geïntegreerde karakter van het nieuwe NX-platform maakt het mogelijk bedrijfsprocessen beter te ondersteunen, meldt Daimler.

Siemens PLM Software is een leverancier van product lifecycle management-oplossingen. Het is een business unit van de Siemens-divisie Industry Automation Division. Siemens PLM Software behaalde niet alleen succes met het binnenhalen van de opdracht voor een nieuw cad-suite bij Daimler, de Duitse autofabrikant verlengde tevens het contract voor Teamcenter. Dat is het pakket van Siemens PLM Software voor productdatamanagement. Beide partijen sloten in november 2010 een strategische samenwerking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-19T11:50:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.