Unit4 vervangt president-commissaris

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 heeft Philip Houben benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Houben vervangt de vertrekkende voorzitter Theo van der Raadt. Houben was de afgelopen tien jaar bestuursvoorzitter van de beursgenoteerde kunststofproducent Wavin. Ook is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). Op 25 mei 2011 stemden de aandeelhouders in met zijn benoeming.

De raad van commissarissen van Unit4 bestaat naast Houben uit Johan Vunderink, Rob Ruijter en Frank Rövekamp. De vier hebben een ruime bestuurservaring in het Nederlandse bedrijfsleven. Vunderink is oud-directeur van Origin en bestuurder van de Apeldoornse voetbalclub AGOVV. Ruijter is onder andere commissaris bij Verdonck, Klooster & Associates, was tot eind vorig jaar interim cfo bij ASM International en werkte lange tijd bij KLM. Rövekamp is commissaris bij Vodafone in Duitsland en komt ook bij KLM vandaan.

Unit4 maakt in april bekend in 2011 financieel een vliegende start te hebben gemaakt. Het bedrijf boekte de beste kwartaalcijfers uit zijn geschiedenis. Tegelijk maakte Unit4 bekend zijn hr-activiteiten (human resources) te bundelen in een nieuwe werkmaatschappij. In februari maakte het bedrijf bekend zijn ontwikkelwerkzaamheden voor een belangrijk deel over te brengen naar Spanje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-26T13:24:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.