Infor draait goed slotkwartaal 2010/2011

Dit artikel delen:
Investering dollar groei

De Amerikaanse bedrijfssoftwareleverancier Infor heeft het gebroken boekjaar 2010/2011 afgesloten met een sterk vierde kwartaal. De omzet in deze periode, die eindigde op 31 mei 2011, bedroeg 509,8 miljoen dollar. Dat betekent een stijging van 12 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van het voorgaande boekjaar. Toen realiseerde Infor een omzet van 453,7 miljoen dollar. Volgens het bedrijf stimuleerden nieuwe producten de groei. Infor wist er zo'n 650 nieuwe klanten in het slotkwartaal van het afgelopen boekjaar mee binnen te halen.

Infor dat 8000 medewerkers en 70.000 klanten telt, zag de omzet uit licenties in het vierde kwartaal uitkomen op 130,1 miljoen dollar, een toename van 28 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. 'Infors recentelijk ontwikkelde ION integratieplatform genereert vraag bij onze klanten', zegt Stephan Scholl, operationeel topmanager bij de softwareleverancier. Het platform biedt gemeenschappelijke rapportage en analyses, workflow en business monitoring binnen meerdere applicatie-lijnen van Infor.

Verder zag Infor met name een groei in software voor erp (enterprise resource planning) en voor business intelligence en performance management. Ook zegt het bedrijf sterk te zijn gegroeid met zijn cloudgebaseerde applicaties. Dit is het tweede achtereenvolgende kwartaal met dubbelcijferige groei, stelt Infor. Het bedrijf heeft echter over de drie voorgaande kwartalen geen cijfers geopenbaard. Ook zijn er geen jaarcijfers bekendgemaakt.

Nutricia

Infor rondde afgelopen april de aankoop van branchegenoot Lawson af. Deze overname, waarvoor het twee miljard dollar heeft betaald, wil het bedrijf in het derde kwartaal van 2011 hebben afgerond. In Nederland telt Infor zo'n zevenhonderd medewerkers. Kern van de activiteiten vormen de ERP Baan en de ERP LN-producten. Maar ook andere producten als bibliotheeksoftware (het vroegere Geac), Infor CRM Epiphany en supply chain management (scm)-software behoren tot de activiteiten. Begin juni maakte Nutricia Nederland nog bekend te gaan werken met Infor SCM Advanced Scheduler in zijn fabriek in het Noord-Brabantse Cuijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-20T11:27:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.