ZonMw vervangt Centric-software door Unit4

Dit artikel delen:

ZonMw neemt een nieuw financieel systeem in gebruik: Agresso Business World van Unit4. De overheidsorganisatie voor de financiering van gezondheidsonderzoek en zorginnovatie koos voor dit pakket na een Europese aanbesteding. ZonMw vervangt met de Unit4-software de huidige oplossing Best Mate van Centric. De subsidieverlener neemt Agresso Business World naar verwachting 1 januari 2012 in gebruik. Vijftien medewerkers gaan er dagelijks mee werken en daarnaast krijgen tweehonderd budgethouders toegang tot het systeem.

Best Mate, het huidige financiële systeem van Centric kan na vijftien jaar in gebruik te zijn geweest, niet meer mee met de veranderende rapportagebehoeften binnen de organisatie. Daarbij ging het met name om het digitaal ondersteunen van de financiële afwikkeling van processen, aldus ZonMw.

In 2010 schreef ZonMw al een aanbesteding uit voor een nieuw pakket. Nadat er onder inschrijvers interpretatieverschillen bleken te bestaan over de procedure, staakte de subsidieverlener echter deze tender en schreef deze in 2011 opnieuw uit. Acht softwareleveranciers deden er aan mee. ZonMw koos uiteindelijk voor Business World van Unit4. Het wil in dit pakket alle financiële informatie van de projecten maar ook de exploitatiekosten gaan opslaan. 'Het is zaak dat die informatie ook eenvoudig opvraagbaar moet zijn. De demonstratie die we van Agresso Business World hebben gehad maar ook het bezoek bij een organisatie die met dit systeem werkt, heeft ons overtuigd van de toegevoegde waarde voor ZonMw', aldus Peter van Daalen de Jel, Hoofd Financiën bij ZonMw. Ook de rapportagemogelijkheden en de rijke functionaliteit speelden een rol in het selecteren van Unit4.

Tien jaar garantie

ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). In 2011 verwacht de organisatie uit Den Haag ruim tweehonderd miljoen euro aan subsidies te verstrekken voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. De verantwoording over deze subsidiestromen is een belangrijk onderdeel binnen de bedrijfsvoering van ZonMw.

De overeenkomst met Unit4 heeft een looptijd van vijf jaar met tweemaal een optie op verlenging van 2,5 jaar. In het contract is opgenomen dat de softwareleverancier ondersteuning op het gebruik van het pakket door ZonMw voor tien jaar garandeert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-11T13:27:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.