Unit4 levert ERP aan Manchester City

Dit artikel delen:

De Engelse voetbalclub Manchester City gaat boekhouden met Agresso Business World van de Nederlandse bedrijfssoftwareleverancier Unit4. Ongeveer driehonderd medewerkers van de Engelse club gaan het systeem gebruiken voor onder andere boekhouding, budgettering, planning, inkoop rapportage en analyse. De voetbalclub, die in 2011 de Engelse beker (FA Cup) won, heeft ambitieuze groeiplannen. Van de overeenkomst zijn geen financiële details bekendgemaakt.

De stadsgenoot van voetbalclub Manchester United heeft de ambitie om op termijn een club van wereldformaat te worden. Daarbij speelt in ict een belangrijke rol in de bedrijfsvoering. Volgens financieel directeur van Manchester City, Andrew Widdowson, zocht zijn club naar een erp-systeem dat eenvoudig aan te passen is aan veranderingen binnen het bedrijf. De leverancier stelt dat de bedrijfssoftware zo is opgebouwd dat zonder tussenkomst van de leverancier of de ict-afdeling wijzigingen kunnen worden doorgevoerd.

KNVB

De bedrijfssofwareleverancier uit Sliedrecht heeft een overeenkomst met de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). Het softwarebedrijf adviseert de voetbalbond over de verbetering van de informatievoorziening tussen amateurverenigingen en de KNVB.

Unit4 was tussen 2004 en 2008 sponsor van de eredivisie van de Nederlandse voetbalcompetitie.

Coda

Unit 4 beschikt door de overname van het Britse softwarehuis Coda over een uitgebreid netwerk in Groot-Brittannië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-26T11:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.