Unit4 vergroot omzet in eerste helft 2011

Dit artikel delen:
groei cijfers vergrootglas grafiek

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 uit Sliedrecht ziet in de eerste zes maanden van 2011 de winst en omzet stijgen ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Het bedrijf meldt dat de omzet uit software als webdienst toeneemt en lijft de Noorse leverancier van performance managementsoftware Exie in. Unit4 boekt over het eerste halfjaar van 2011 een omzet van 225,9 miljoen euro.

Dat is een groei van 13 procent ten opzichte van 2010 (199,3 miljoen euro). Het bedrijf boekt over de eerste zes maanden van 2011 9,4 miljoen euro winst. Dat is een stijging van 44,6 procent ten opzichte van het eerste halfjaar in 2010.

De omzetgroei verschilt sterk per regio. In de Benelux, waar het softwarebedrijf het grootste deel van zijn omzet behaalt, steeg de omzet met 4 procent. In Duitsland en Spanje daalde de omzet fors (respectievelijk 18 en 11 procent) dat komt volgens de leverancier door slechte economische omstandigheden in Spanje en een reorganisatie van het management in Duitsland. Voor Duitsland is in maart 2011 een nieuwe directeur aangesteld. De omzet in Noord-Amerika en Noorwegen groeide wel (13 procent).

FinancialForce.com

De leverancier meldt dat de omzet uit saas-contracten (software as a service) met 53 procent is toegenomen ten opzichte van 2010. De contractwaarde komt uit op 18,9 miljoen euro tegenover 12,4 miljoen euro in 2010.

In 2010 maakte de leverancier extra kosten door investeringen in de ontwikkeling van boekhoudpakket Financial Force, dat samen met crm-leverancier Salesforce.com is ontwikkeld. De ontwikkeling duurde langer dan verwacht en kosten kwamen hoger uit dan aanvankelijk geraamd. De leverancier meldt inmiddels verschillende contracten voor de levering van het pakket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-19T10:47:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.