Oracle koopt Rightnow mét Q-Go

Dit artikel delen:
Handen schudden

Oracle heeft de Amerikaanse online crm-specialist Rightnow Technologies overgenomen. Met de technologie van Rightnow kunnen klantervaringen op websites worden verbeterd. Het softwareconcern biedt de aandeelhouders van Rightnow 43 dollar per aandeel; de totale waarde van de verkooptransactie bedraagt circa 1,5 miljard dollar. Rightnow kocht begin dit jaar nog het Nederlandse zoektechnologiebedrijf Q-Go.

Rightnow realiseerde in 2010 een omzet van 185,5 miljoen dollar. Het heeft zijn hoofdzetel in het Bozeman, Montana. In Nederland is er een verkoopkantoor in Diemen gevestigd, waar de voormalige Q-Go-activiteiten gehuisvest zijn.

Naar verwachting wordt de transactie eind dit jaar, begin volgend jaar afgerond. Oracle beschouwt de aankoop van Rightnow als een versterking van het aanbod van clouddiensten. Het bedrijf levert klantcontactondersteunende toepassingen op basis van software as a service (SaaS) voor helpdesks, websites en sociale media. Rightnow claimt wereldwijd zo'n tweeduizend klanten te bedienen.

Oracle is bezig een 'publieke cloud' op te zetten waarbinnen klanten tegen een maandelijkse betaling hun Oracle Fusion-applicaties laten draaien en op maat gemaakte applicaties kunnen toevoegen. Deze clouddienst biedt een databasedienst, een Java-dienst voor ontwikkelaars en diensten voor databeheer en beveiliging.

Q-Go

Analisten stellen dat Oracle met de aankoop van Rightnow zijn Saas-aanbod op het gebied van crm-toepassingen voor het midden- en kleinbedrijf versterkt. Het concern heeft met Siebel een crm-partij in huis die vooral de grotere bedrijven bedient. Samen vormen Siebel en Rightnow een stevig blok tegen crm-concurrent Salesforce.com.

In Nederland gebruikt ABN Amro de Rightnow-software voor de ondersteuning van zijn online verkopen en klantenondersteuning. Andere Nederlandse klanten die het bedrijf als referentie opgeeft, zijn ING, KPN en KLM. Deze klanten komen hoofdzakelijk van het bedrijf Q-Go, dat begin 2011 door de toenmalige eigenaren, - de investeerders Prime Ventures, Newion Investments en AlpInvest Partners -, werd verkocht aan Rightnow. Q-go levert software voor websites die vragen van bezoekers in hun eigen woorden laat stellen en vervolgens beantwoordt op basis van een intelligente semantische zoektechnologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-24T18:33:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.