Atos stapt met Chinezen in ERP-cloudavontuur

Dit artikel delen:
Handen schudden

Ict-dienstverlener Atos stapt samen met de Chinese leverancier van managementsoftware Ufida in de joint venture Yunano. Het nieuwe bedrijf gaat erp-cloudservices leveren aan de Europese en Chinese markt. De joint venture biedt cloudservices aan middelgrote organisaties.

In Europa richt Yunano zich vooralsnog vooral op Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Atos Nederland kon nog niet zeggen wat Yunano voor Nederland gaat betekenen.

Zowel Atos als Ufida steekt 5,7 miljoen euro in Yunano. Beide bedrijven leveren ook ongeveer vijftig mensen aan de joint venture. Toch krijgt Atos 70 procent van de aandelen in handen. Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf komt in het Franse Bezons, vlakbij Parijs. De beide bedrijven zetten de samenwerking op om beter toegang te krijgen tot elkaars markten. Yunano betekent letterlijk ‘cloud en safe'.

Voordelen voor klanten

Volgens Yunano biedt de joint venture verschillende voordelen voor klanten. Zo kunnen bedrijven die hun activiteiten in het Verre Oosten willen uitbreiden, een beroep doen op ondersteuning voor de realisatie van één geïntegreerd systeem met realtime business intelligence. Dit biedt dynamische schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid, opslag van hoge volumes aan data en een vereenvoudigd en kosteneffectief beheer. Ook hoeven organisaties niet te investeren in hardware, licenties, implementatiekosten of verslaglegging, omdat dit on demand beschikbaar is. Tot slot kunnen klanten met de Yunano-oplossingen efficiënt en effectief samenwerken en communiceren met hun klanten, verkopers en partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En de ondersteuning? Zeker zo'n kansloos Engels sprekend en/of schrijvende Chinees... Oude wijn in nieuwe zakken.

Dat ze nog niet eens yunano.nl vastgelegd hebben geeft al aan hoe serieus dit bericht is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-08T11:52:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.