Unified stopt met corporatiesoftware Xpand

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Unified Soluitons stopt per 1 december 2011 met de verkoop van de corporatiesoftware Xpand. Dit product werd via het dochterbedrijf Unified Software aangeboden, maar in een jaar tijd is de oplossing geen enkele keer verkocht. Twee Nederlandse corporaties die met Xpand werken, worden voortaan rechtstreeks door de Zweedse leverancier Incit ondersteund.

Incit heette voorheen Repab en had sinds 2006 eigenhandig de corporaties SLS Wonen uit Leiden en De Groene Waarden uit Goorsel het pakket Xpand verkocht. Dat was te mager om in Nederland een eigen verkooporganisatie aan te houden. Met Unified Solutions werd vorig jaar overeenstemming bereikt over de verkoop van Xpand, maar de samenwerking had niet het gewenste resultaat. ‘Dan moet je niet met elkaar verder willen', zegt directeur bij Unified Bart van Mierlo. Xpand is een basisadministratieve softwarepakket voor woningcorporaties.

Onvoldoende perspectief

Unified heeft met Xpand in meerdere offertetrajecten meegedaan, telkens weer met goede feedback. Toch lukte het niet om het pakket daadwerkelijk aan de man te brengen. ‘In Nederland zijn er veel meer spelers op de markt dan in Zweden', moet Van Mierlo toegeven. ‘Hierdoor worden er kwalitatief zeer goede producten geleverd en is het voor een nieuwe speler moeilijk om een plekje te verwerven. De ontwikkelingsrichting van Xpand, zoals die door Incit is uitgezet, biedt naar mijn mening onvoldoende perspectief om op afzienbare termijn in de Nederlandse markt effectief te kunnen concurreren.'

Het stoppen met Xpand heeft geen gevolgen voor het Unified-personeel. Unified gaat zich nu meer toeleggen op het certificeren van ISO27001 en gaat tier 4 in zijn datacenter doorvoeren. Unified Solutions levert ict-diensten en producten op het terrein van complete outsourcing, remote beheer, uitwijk, testfaciliteiten en high end front- en backoffice apparatuur aan ruim honderd woningcorporaties en tal van grootzakelijke ondernemingen. Unified heeft een eigen datacenter en is op het hoogste niveau gecertificeerd door onder andere HP, Microsoft, VMware, Citrix en Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Verstandige keuze! Als iets niet werkt moet je er mee stoppen.

Een programma dat geen aansluiting vindt bij de eisen en wensen van de nederlandse huizencoöperaties legt het natuurlijk al snel af tegen de huidige spelers in de markt. Dan moet je met een goed verhaal komen wil je ze over de streep trekken.

Er zijn op dit moment gewoon teveel aanbieders die onderling te weinig verschil maken. De Nederlandse markt is natuurlijk ook compleet anders dan de Zweedse. Slim dat Unified niet aan een dood paard blijft trekken.

Wat een verrassing!!!

Er is helemaal geen plek voor een nieuw primair systeem welke overduidelijk niets heeft toe te voegen ten opzichte van de gevestigde orde. De markt is verzadigd en er zijn veel te weinig selectie trajecten.

Dapper geprobeerd Unified, maar jullie hadden beter de tijd kunnen steken in producten welke wel op een of andere manier een toekomst perspectief zouden hebben.

Vreemde reacties van de heren Sleeswijck en Willems. Ik heb toevallig het programma Xpand zelf gezien en de opmerkingen raken kant noch wal. Het product is in orde. Inderdaad is het moeilijk om een nieuw product aan de man te brengen op deze markt maar dat heeft tevens te maken met de rondzoemende horzels die adviseurs heten en de daarbijhorende belangenverstrengelingen.

@ Jan Versluis

Ik hoop dat je naast XPand ook de andere pakketten hebt gezien van de verschillende aanbieders. Iedereen kan daarna objectieft (zonder te zeuren over "de adviseurs") concluderen dat het pakket gewoon niets toe te voegen heeft ten opzichte van de gevestigde orde.

Volgens mij is dit zelfs de conclusie van het artikel waarop we beide reageren. Ze stoppen er toch niet voor niets mee?


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-29T13:51:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.