Snelle groei Afas Software vlakt af in 2011

Dit artikel delen:

Afas Software heeft in het boekjaar 2011 een omzet gerealiseerd van 56,2 miljoen euro. Dat is een stijging van 12,1 procent ten opzichte van het boekjaar 2010. Daarmee behaalt het bedrijf een lager groeipercentage dan dat er de afgelopen jaren bereikt werd. De leverancier van boekhoudsoftware uit Leusden zag het bedrijfsresultaat uitkomen op ruim achttien miljoen euro. Afas groeide vooral sterk in de zorgsector en het onderwijsveld. Het bedrijf verwacht in 2012 een omzet- en resultaatgroei van 12,5 procent.

In 2010 boekte Afas een omzet van 50,1 miljoen euro, een stijging van 15,1 procent. Ook de brutowinst steeg met 15 procent. De groeicijfers liggen in 2011 dus zo'n 3 procent lager. Financieel directeur Arnold Mars van Afas toont zich echter zeer tevreden over deze resultaten, gezien de geringe groei op de Nederlandse ict-markt. '2011 is voor Afas Software weer een goed jaar geweest. De herkomst van de omzet getuigt van een stabiele basis voor de toekomst: Onderhoud is verantwoordelijk voor 57 procent, licenties voor 14 procent en diensten voor 29 procent. Het afgelopen jaar werd 60 procent van de orders in huur afgenomen en het aantal klanten dat koos voor de online versie van Afas Profit is gestegen met driehonderd.'

Gratis

Afas Software zag vooral de omzet in de zorgsector met 33 procent fors groeien, met name door contracten met een aantal grote ziekenhuizen en zorginstellingen. De onderwijstak van het softwarebedrijf kende een spectaculaire groei van 271 procent ten opzichte van 2010, door overeenkomsten met twee ROC's en vijf administratiekantoren. Afas profiteert hier onder andere van de aankondiging van concurrent Raet om twee onderwijspakketten te stoppen. Verder boekte Afas goede resultaten in de accountancy met het nieuwe product Outsite en het midden- en kleinbedrijf met de oplossing Profit Logistiek. Het bedrijf mag ook grote namen tot in 2011 binnengehaalde klanten rekenen, zoals de ANWB, McKinsey, Remeha, Nauta Dutilh en PostNL.

Na vijftien jaar alleen software te hebben geleverd aan bedrijven heeft Afas Software sinds 2011 ook een product voor consumenten. Dit Afas Personal is een gratis online huishoudboekje waarmee inmiddels zo'n 250.000 Nederlanders werken. In samenwerking met de Rabobank is een speciale jongerenversie gelanceerd onder de naam Afas Jong.

Groeipercentage omzet

Omzetgroei Afas Software:

2011  12%
2010  15%
2009  20%
2008  31%
2007  16%

Bron: Afas/Computable

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-11T11:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.