Discus verkoopt dieren uit de cloud

Dit artikel delen:
Schildpad

De coöperatieve dierenwinkelketen Discus stapt met alle 138 winkels over op een kassasysteem uit de cloud. Het gaat om het internetkassasysteem Aspos van winkelautomatiseerder Valk Software in Montfoort. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.

Op korte termijn start Discus een pilot van drie maanden in vier winkels. Daarna volgt de uitrol in de overige filialen. Het systeem is volgens directeur Ferdinand Bennink zeer geschikt voor winkeliers met weinig affiniteit met computers. ‘Aspos is een internetkassa waarmee ondernemers nog minder zelf hoeven doen aan de winkelautomatisering. Alle gegevens worden centraal aangeleverd. Het werkt realtime, waardoor aanpassingen direct op de winkelvloer doorgevoerd kunnen worden.'

Aspos is volgens Valk Software het eerste webgebaseerde point-of-salesysteem in Nederland met uitvalconcept, zodat lokaal doorgewerkt kan worden als de internetverbinding wegvalt. Ondernemers zijn verzekerd van continuïteit en profiteren toch van een centraal gestuurde internetoplossing.

Prijskraker

Onlangs stapten de slijterijketen Mitra (250 winkels), drogisterijketen O'chelle (30 winkels) en prijskraker Euroland (45 winkels) al over op het internetkassasysteem. Begin 2011 telde Valk Software klanten met gezamenlijk 1622 winkels.

Discus is een coöperatieve vereniging van zelfstandig ondernemers. De afgelopen periode heeft de Discus-organisatie zich vernieuwd met het oog op de toekomst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-17T11:01:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.