Qurius benoemt Brit tot directeur Nederland

Dienstverlener stelt ook nieuwe verkoop- en business development directeur aan

Dit artikel delen:

Landendirecteur van Qurius Groot-Brittannië, Mark Cockings, is benoemd tot algemeen directeur van Qurius Nederland. Cockings krijgt een dubbelfunctie. Hij leidt zowel de Nederlandse als de Britse landenorganisatie van de ict-dienstverlener. De functie van algemeen directeur Nederland was ondergebracht bij Qurius-ceo Leen Zevenbergen. Die gaat zich meer richten op zijn taken als bestuursvoorzitter. Het gaat dan bijvoorbeeld om de samenwerking tussen landenorganisaties en het binnenhalen van internationale klanten, meldt een woordvoerder van de dienstverlener.

De benoeming is opvallend. Bij het vertrek van algemeen directeur van Qurius Nederland Peter van Haasteren, in april 2011, werd gemeld dat er geen nieuwe kandidaat voor die post werd gezocht en de functie onder de hoede kwam van Zevenbergen.

Die dubbelfunctie zou voor Zevenbergen te zwaar zijn. Volgens Qurius-woordvoerder Albert Holtzappel richt Zevenbergen zich volledig op de samenwerking van de landenorganisaties en de werving van nieuwe, grote internationale klanten.

De verschuiving van de taken zou niets te maken hebben met het stap voor stap overdragen van de leidinggevende taken van Zevenbergen in verband met een aanstaand vertrek. Holzappel: 'Zevenbergen is van 2010 tot 2014 aan ons verbonden. De verlenging van zijn aanstelling staat voor de aandeelhoudersvergadering van 2013 op de agenda.'

Nieuwe directeuren

Naast de nieuwe algemeen directeur zijn nog twee nieuwe directieleden benoemd. Adrie van Kampen is benoemd tot de nieuwe verkoopdirecteur van Qurius Nederland.

Van Kampen vervangt op die post Robert Lagas. Lagas is benoemd tot directeur Business Development van de Qurius-groep. Lagas richt zich in die nieuwe functie samen met Zevenbergen op de werving van nieuwe klanten onder internationale bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-30T11:55:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.