Ordina rondt integratie Oracle EBS bij EL&I af

Dit artikel delen:

Ordina heeft de implementatie van een geïntegreerde financiële administratie voor het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) afgerond. Bij de implementatie, die een half jaar duurde, zijn de twee afzonderlijke financiële systemen van de voormalige ministeries EZ en LNV samengevoegd. Het geïntegreerde systeem voor financiën en inkoop draait op basis van Oracle E-Business Suite (EBS). In het testproces werkte Ordina samen met Oracle en Sogeti, onder coördinatie van de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) van het ministerie.

Het ministerie EL&I is gevormd door de samenvoeging van het voormalige ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit. Als gevolg van de integratie van beide ministeries, moest ook de financiële administratie worden samengevoegd. Zo'n 1200 medewerkers van het ministerie maken gebruik van de Oracle E-Business Suite.

Het ministerie heeft een groot deel van zijn applicatietaken vorig jaar uitbesteed. Na een aanbesteding werden IBM, Ordina en Sogeti aangetrokken voor applicatieontwikkeling en -beheer. Daarnaast loopt er nog een apart perceel voor het Oracle EBS-beheer. Dit moet nog worden gegund. Ordina leverde de integratiediensten voor het samenvoegen van de financiële administraties vanuit een ouder raamcontract uit 2008.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Helaas moet ik constateren dat uw artikel op één punt geen correcte weergave is van de werkelijkheid. Ordina is niet de voorkeursleverancier voor Oracle eBS van het ministerie geworden, maar Ordina is sinds april 2008 de contractpartner van het voormalige Ministerie van LNV nu EL&I. De Europese aanbesteding voor het beheer en onderhoud van de Oracle eBS systemen van het Ministerie van EL&I loopt nog en wordt naar verwachting binnenkort afgerond. Over welke leverancier de contractpartner van het ministerie wordt na afronding van de aanbesteding kan op dit moment geen mededeling worden gedaan.

Met vriendelijke groet,

J. van den Born
Programmamanager Sourcing
Dienst ICT Uitvoering
Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-13T09:13:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.