Unit4 ontslaat 30 Spaanse consultants

Dit artikel delen:
Unit4

Softwareleverancier Unit4 uit Sliedrecht heeft in het eerste kwartaal van 2012 dertig van zijn Spaanse consultants naar huis gestuurd. Aanleiding is de economische tegenwind die Unit4 in Spanje ervaart. In totaal kregen de vertrekkende medewerkers een bedrag van twee miljoen euro mee.

Aanleiding voor de ontslagen is de moeizame economische situatie in Spanje. Daardoor valt de omzet tegen. 'Wij hebben de tering naar de nering gezet', zegt financieel directeur Edwin van Leeuwen van Unit4. De kosten vallen hem niet mee. ‘Het blijft een europees land: we moeten de mensen ruwweg een jaarsalaris meegeven. In dit geval komt dat neer op zo'n 50.000 euro de man.'

Unit4 nam vorig jaar al maatregelen in Spanje. De ontwikkelactiviteiten van het bedrijf in Noorwegen werden gecentraliseerd in het Spaanse Granada. Enkele jaren geleden besloot Unit4 hier de ontwikkelactiviteiten naar toe te brengen. De lonen liggen er laag en de beschikbaarheid van hoogopgeleide medewerkers is ruim in de universiteitsstad.

Aandeelhoudersvergadering

Op de agenda voor jaarlijkse vergadering van aandeelhouders staat een verzoek van de Unit4-directie voor toestemming voor het uitgeven van nieuwe aandelen. Het gaat om twee standaard verzoeken, die ook eerdere jaren op de agenda stonden, vertelt van Leeuwen. ‘In het ene geval gaat het om de financiering van een mogelijke overname, in het tweede geval om een beschermingsconstructie bij een vijandige overname.' Van beide situaties is nog geen sprake, zegt Van Leeuwen.

Bij een vijandig overnamebod kan het management extra bedenktijd creëren door nieuwe aandelen uit te geven. Hierdoor verwatert het belang - en daarmee de zeggenschap - van aandeelhouders in de onderneming. Na zes maanden kunnen de aandeelhouders deze maatregel weer terugdraaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-25T07:42:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.