Dassault gaat mijnen in na aankoop Gemcom

Dit artikel delen:

Met de software van Gemcom zijn dit soort mijnschema's te ontwerpen.

Dassault Systèmes, de Franse leverancier van ontwerpsoftware en toepassingen voor product lifecycle management, wil het Canadese Gemcom Software kopen voor 360 miljoen dollar. Gemcom levert geologische modeleer- en simulatiesoftware voor de mijnbouw. Dassault brengt de producten van Gecom in combinatie met een aantal eigen 3D-tools op de markt onder de naam Geovia.

Volgens Dassault is Gemcom de belangrijkste leverancier van geologische software voor de mijnbouw. Er zijn wereldwijd meer dan 5.500 mijnen in gebruik en ongeveer 15.000 mijnbouwprojecten. Het is volgens het Franse bedrijf een groeiende markt, ook op softwaregebied. Door de software van Gemcom te combineren met die van Dassault verwacht Rick Moignard, topman van het bedrijf uit Vancouver, klanten breder te kunnen ondersteunen. 'Dankzij de geavanceerde technologie op het gebied van 3D-modelleren en 3D-simulatie kunnen ingenieurs en geologen hun bronnen beter modelleren en visualiseren. Dat komt ook de duurzaamheid in de mijnbouw ten goede', is zijn bewering.

Mijnbouw

Moignard wordt na de afronding van de acquisitie van Gemcom de directeur van het nieuwe Geovia-merk van Dassault. De overname betekent ook een uitbreiding van het internationale netwerk van Dassault Systèmes, met name in Australië, Afrika, Canada, Zuid-Amerika, Kazachstan, Mongolië, Indonesië en Rusland. Naar verwachting is de transactie in juli 2012 afgerond.

Gemcom (360 mensen) biedt mijnbouwoplossingen aan, zoals Gems, Surpac, Minex, Whittle en InSite, waarmee bedrijven hun productiviteit kunnen verhogen. Het softwarebedrijf is opgericht in 1985 en momenteel eigendom van de investeerders JMI Equity Fund VI, L.P., Carlyle Group en Pala Investments Holdings Limited. Het bedrijf levert software aan alle belangrijke mijnen in ruim 130 landen. Klanten zijn bijvoorbeeld BHP Billiton, Codelco, De Beers, Newmont en Vale.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-02T21:33:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.