Amerikaanse Caci koopt PSB Informatiesystemen

Dit artikel delen:
Handen schudden

De beursgenoteerde ict-dienstverlener Caci International neemt PSB Informatiesystemen uit Amsterdam over. Dit is de leverancier van het studentinformatiesysteem Osiris. Het Amerikaanse Caci voegt PSB samen met het begin 2011 overgenomen Chronotech, leverancier van zaaksystemen voor het onderwijs en de Studielink-applicatie. De twee partijen worden gefuseerd tot Caci BV, waarbij de leiding in handen komt te liggen van de samengevoegde huidige directies van Chronotech en PSB.

PSB Informatiesystemen is opgericht in 1985 als bouwer en beheerder van informatiesystemen. Het bedrijf heeft zich toegelegd op het onderwijs en levert sinds 2001 het studentinformatiesysteem Osiris. Oorspronkelijk bedoeld voor de Universiteit Utrecht is het systeem daarna uitgegroeid tot een standaardpakket voor universiteiten en hbo's. Ook verkoopt PSB onder de naam HVR (High Volume Replicator) Software een middleware-oplossing voor database-synchronisatie.

PSB en Chronotech zullen op korte termijn worden samengevoegd tot één organisatie onder de naam Caci BV. Door de grotere omvang van de organisatie is de continuïteit beter geborgd en heeft PSB toegang tot de kennis, producten en diensten van de wereldwijde Caci-organisatie. Het pakket Osiris wordt verrijkt met de zaakfunctionaliteit van de Chronotech-software. Caci verwacht het 'nieuwe' Osiris ook in het buitenland aan onderwijsinstellingen te kunnen slijten. Bij Chronotech werken zo'n 45 medewerkers; bij PSB ongeveer dertig.

Caci

Caci, opgericht in 1962 (het Europese hoofdkantoor in 1975), is een ict-dienstverlener die actief is voor de overheid en het bedrijfsleven. Bij de overheid is het bedrijf met name actief in het onderwijsveld. In totaal werken er wereldwijd 14.000 man, waarvan 750 in Europa.

Caci nam in 2009 Ezgov over, een in Engeland en Nederland actieve overheidsautomatiseerder. Daar kwam in februari 2011 Chronotech bij, een Oosterhoutse leverancier van informatiesystemen voor het onderwijs. Ook voert het bedrijf het beheer, het onderhoud en de vernieuwing uit van de Studielink-applicatie. Via Studielink schrijven studenten zich in voor een opleiding in het hoger onderwijs. Om de positie op de Nederlandse én Europese onderwijsmarkt te versterken heeft Caci nu ook PSB ingelijfd en de aandelen overgenomen van de eigenaren Gert Simons en Kees van Nimwegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-30T15:37:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.