Descartes Systems neemt Infodis over

Dit artikel delen:
Handen schudden

Descartes Systems Group, de Canadese leverancier van adviesdiensten en software voor voorraadketenbeheer, heeft Infodis uit Woerden overgenomen. Dit is een leverancier van transportmanagementoplossingen op basis van software as a service (Saas). De overname is bedoeld om de positie van Descarte in Europa te versterken. Descartes betaalt drie miljoen euro voor Infodis. Bij het bedrijf, opgericht in 1988, werken zo'n 25 man.

Infodis levert een netwerkgebaseerd transportmanagementpakket. De oplossing verwerkt meer dan vijf miljoen verzendingen per jaar van en naar Europa. Daarbij gaat het met name om transport tussen Europa en Azië.

Met de overname worden zo'n tweehonderd expediteurs en verladers in Europa en Azië, en een aantal internationaal opererende high-tech ondernemingen, waaronder Philips, Sony en Canon, gekoppeld aan het Descartes Logistics Technology Platform. Dit is een zakelijke online gemeenschap waaraan circa 35.000 handelspartners verbonden zijn. Door de technologie van Infodis toegankelijk te maken via het Logistics Technology Platform hebben de Descartes-klanten de beschikking over een breder pakket aan Europees georiënteerde transportmanagement mogelijkheden, naast nieuwe functionaliteit zoals het berekenen van kooldioxide-emissies.

Descartes werkt met een wereldwijd online handelsplatform waar het klanten logistieke oplossingen biedt. De afgelopen jaren breidde het uit in Europa met overnames van het Nederlandse Intercommit (leverancier van software voor het elektronisch uitwisselen van commerciële gegevens), Porthus (specialist in afhandeling van in- en uitvoer van detailhandel bij douanediensten) en Routing International (aanbieder van routeplanning- en ritoptimalisatiesoftware).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-04T14:13:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.