Ctac doet belang Meridian IT alweer weg

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Ctac uit Den Bosch heeft zijn belang van 60 procent in Meridian IT aan het zittende management verkocht. Ctac had dit belang in maart 2010 verworven met het voornemen om het uit te breiden naar 100 procent. Meridian IT uit Leeuwarden is leverancier en implementatiepartner van SAP Business One, de bedrijfssoftware van SAP voor het midden- en kleinbedrijf. Ctac wil na tegenvallende resultaten af van kleinschalige of niet goed renderende bedrijfsonderdelen.

In een summiere persverklaring meldt Ctac dat de mkb-leverancier van SAP Business One, waar in totaal zeven personen werkzaam zijn, via een management buy-out per 31 mei 2012 is verkocht aan het zittende management. Continuïteit voor de SAP Business One klanten is op deze manier gewaarborgd, aldus het bedrijf. In 2010 werd de aankoop van Meridian IT nog gezien als een belangrijke uitbreiding van de SAP-klantenkring.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Eerder liet Ctac bij de presentatie van de tegenvallende jaarcijfers over 2012 weten dat bedrijfsonderdelen met onvoldoende potentieel worden afgestoten. De ict-dienstverlener leed over 2011 een verlies van 12,7 miljoen euro. De omzet groeide 2,2 procent naar 73 miljoen euro. Oorzaak van het verlies is een afboeking op zogeheten goodwill en eenmalige reorganisatiekosten van 1,2 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2012 boekte het bedrijf weer een kleine winst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-06T00:13:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.