Accountview gaat verder als Visma Software

Dit artikel delen:

Na vijfentwintig jaar neemt Accountview afscheid van zijn bedrijfsnaam en gaat het per 1 juli samen met Mamut verder als Visma Software BV. Het Amsterdamse Accountview, leverancier van bedrijfssoftware aan het midden- en kleinbedrijf, is sinds 2007 onderdeel van de Visma-groep uit Noorwegen. Visma verwacht door de bundeling van Accountview en Mamut op kosten te besparen, de softwareontwikkelkracht te versterken en klanten beter van dienst te kunnen zijn.

Visma is een Noorse leverancier van boekhoud- en administratiesoftware. De diverse Visma-organisaties werken volgens het bedrijf meer en meer samen bij de ontwikkeling van nieuwe software en diensten. Het voeren van een overkoepelende naam is daarvan een logisch gevolg. Visma Software zal naast de zakelijke mkb-software van Accountview tevens Mamut One, Visma Severa en diverse andere SaaS-oplossingen aanbieden. Bekende klanten in Nederland zijn onder andere Van der Valk, Formido, Xenos, Paradiso en Madurodam.

Øystein Moan, bestuursvoorzitter van Visma AS stelt dat de landen in Noord-Europa een vergelijkbare zakelijke cultuur en welvaartsniveau hebben. 'De samenlevingen zijn er efficiënt georganiseerd en de sociaaleconomische verschillen zijn klein, terwijl de lonen hoog zijn. Dat maakt efficiency in deze landen noodzakelijk. Onze klanten concurreren met China en India. Dus moet ook hun software zeer efficiënt zijn en in die behoefte voorziet Visma. Daarbij komt nog dat de Nederlandse mentaliteit goed past bij de onze. Vandaar ook dat de tijd rijp is om in Nederland onder een naam te opereren.'

Visma Groep

Volgens Casper Haspels, commercieel directeur van Visma Software blijft lokale aanwezigheid voorop staan voor Visma. 'Voor administratie en personeelszaken gelden lokale regels en om onze klanten in Nederland goed te begrijpen is de vestiging hier essentieel.'

Visma heeft ruim 5000 medewerkers en zo'n 320 000 klanten. De omzet bedroeg in 2010 circa vijfhonderd miljoen euro. Naast Visma Software is in Nederland nog Visma DBS actief. Dit is een voortvloeisel van de overname eind 2010 van DBS Solutions, een Amersfoortse ontwikkelaar van software voor salarisverwerking, personeelszaken en financieel beheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-15T09:44:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.