Westburg kiest SAP Business One uit de cloud

Dit artikel delen:

Handelsonderneming Westburg in Leusden kiest als eerste Nederlandse midden- en kleinbedrijf voor SAP Business One OnDemand, het erp-pakket voor kleine en middelgrote bedrijven van SAP in de cloud. Westburg levert apparatuur en laboratoriumbenodigdheden voor genetisch onderzoek, moleculaire diagnostiek, eiwitanalyse of celbiologie via elektronische bestelsystemen, elektronische marktplaatsen en een webshop.

Voor de administratieve informatieverwerking doet Westburg nog steeds een beroep op de centrale ict-faciliteiten van ABS Holding. Dat is de private investeringsmaatschappij waaruit het bedrijf zich in maart 2010 heeft losgemaakt via een zogeheten management buy-out. Omdat de focus verschuift naar verbruiksartikelen, wil het bedrijf een nieuw bestelproces en orderverwerking. Bij Westburg werken 25 man.

De directie wil sneller inzage in de cijfers. Op basis hiervan kan het bedrijf zijn activiteiten beter afstemmen op veranderingen in de markt. Het implementatieproject van de SAP cloud-dienst wordt begeleid door BeABetterBusiness, een in SAP Business One gespecialiseerd bedrijfsonderdeel van ict-dienstverlener Intelligent Information Systems. SAP houdt voor de Nederlandse markt een zogeheten ‘SWAT'-team paraat om ervoor te zorgen dat de cloud-projecten soepel verlopen.

Voor het beheren van klantrelaties gebruikte Westburg al Salesforce.com. Het was daarom een logische stap ook voor de financiële administratie en logistieke processen op zoek te gaan naar een cloud-oplossing. ‘Ja, ik schrik daar wel eens wakker van', zegt algemeen directeur Eppo Boneschanscher, ‘Het idee dat al onze systemen uit de lucht zouden zijn ... Maar onze klanten - we leveren veel aan universiteiten - zijn zo met internet verweven dat dit niet werkelijk een bedrijfsrisico is. De maatschappij is zo afhankelijk van internet dat het grootschalig verzieken ervan niet zal worden getolereerd.'

Integratie

Westburg koos specifiek voor SAP uit de cloud om de goede integratie met Office 365, de cloud-dienst van Microsoft voor kantoorautomatisering, waarvan het bedrijf al gebruik maakt.

Westburg levert sinds 1984 verbruiksartikelen en apparatuur aan laboratoria, gespecialiseerd in genetisch onderzoek, moleculaire diagnostiek, eiwitanalyse of celbiologie. Klanten kopen de verbruiksartikelen via elektronische bestelsystemen en in de webshop. De verzelfstandiging van het bedrijf werd mogelijk gemaakt door een lening van de beursgenoteerde leverancier Analytik Jena, die sindsdien een belang heeft van 20 procent in de handelsonderneming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-19T09:52:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.