Ortec helpt VieCuri met personeelsplanning

Dit artikel delen:
Zorg

Noord-Limburgs medisch centrum VieCuri stapt over op het personeelsplanningssysteem Harmony van softwareleverancier Ortec. Vanaf begin 2013 worden alle ruim 2800 medewerkers ingeroosterd met het nieuwe pakket. Harmony vervangt het oude planningssysteem waarmee onder andere via Microsoft Excel wordt geroosterd.

VieCuri streeft een uniforme werkwijze na in alle administratieve en roosterprocessen. 'Momenteel wordt er op de meeste afdelingen van het ziekenhuis nog gebruik gemaakt van een verouderd systeem, en worden de afdelingen nog op verschillende manieren geroosterd in onder andere Excel', zegt Dorine Jansen, projectleider implementatie. 'Met de invoer van dit systeem nemen we tegelijkertijd ons hele roosterbeleid op de schop, zodat we straks ook echt efficiënter plannen. Nog belangrijker is dat we dan zeker zijn dat er volgens de cao wordt geroosterd en gewerkt.'

CareCTRL van PinkRoccade Healthcare

Omdat de personeelsplanningsoplossing Ortec Harmony al in gebruik is op twee afdelingen, was de keuze voor het systeem snel gemaakt. Een belangrijke reden om voor Ortec te kiezen is dat het systeem gekoppeld kan worden met het op SAP gebaseerde erp-systeem CareCTRL van PinkRoccade Healthcare. 'Dankzij de koppelingen is handmatige, dubbele invoer verleden tijd en hoeven mutaties niet meer uitvoerig gecontroleerd te worden', aldus Jansen.

VieCuri verwacht vanaf begin 2013 al zijn ruim 2800 medewerkers te roosteren in Ortec Harmony. Jansen: 'Het belangrijkste is nu dat we het systeem operationeel krijgen. Naast de twee afdelingen die al met Ortec Harmony werken, zitten nu twee andere afdelingen in de pilot-fase. De planners van deze afdeling zijn te spreken over de planningsoplossing. Ze zien dat het hen veel tijd zal schelen en zijn er dan ook erg enthousiast over. De tijdswinst die het oplevert zal in eerste instantie vooral aan de achterkant, bij de administratie merkbaar zijn, dankzij de rechtstreekse koppeling met CareCTRL. Later zullen die voordelen ook voor de planning merkbaar zijn.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-06T11:56:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.