Delaware brengt SAP-ROI terug naar twee jaar

Dit artikel delen:

Distributeur van Aziatisch eten Heuschen & Schrouff Oriental Foods Trading heeft de kosten voor de implementatie van de bedrijfsoftware SAP Business All-in-One in twee jaar in plaats van vijf jaar terugverdiend. Hiervoor werd de Fast-Food template van Delaware Consulting ingezet.

Drie jaar geleden ging Heuschen & Schrouff van start met standaard bedrijfsoftware van SAP. De implementatie en inrichting van het systeem was uitgevoerd door Delaware Consulting op basis van een template, een model waarin de gangbare processen in een bepaalde branche, in dit geval dus de food-sector, zijn vastgelegd. De totale kosten voor het project bedroegen ongeveer één miljoen euro. Aanvankelijk werd rekening gehouden met een return on investment na vijf jaar. Inmiddels heeft de Limburgse handelsonderneming al na twee jaar de kosten terugverdiend.

Foutloos afleveren

'De SAP-software zorgde voor een gestructureerde werkwijze binnen onze organisatie', zegt Jo Janssen, financieel directeur van Heuschen & Schrouff. 'Dankzij de template van Delaware Consulting namen we het systeem snel en soepel in gebruik. De faalkosten in onze processen zijn enorm teruggelopen. De orders worden voor 99,8 procent foutloos afgeleverd. Daarnaast hebben we door de automatisering minder personeel hoeven aan te nemen om de groei op te vangen. De capaciteit op de ondersteunende afdeling Bedrijfsbureau is verdubbeld. Toch werken we in het order pick-proces met 35 personeelsleden in plaats van met 55. De kwaliteit van het afleverproces is enorm toegenomen en daarmee ook de klantentevredenheid.'

'Bedrijven kijken voorafgaand aan een automatiseringstraject veelal naar de initiële implementatiekosten en licentiekosten, terwijl de focus veel meer moet liggen op de opbrengstkant', zegt Wim Jansen, senior manager bij Delaware Consulting Nederland. 'De mensen bij Heuschen & Schrouff vormen een positieve uitzondering. Zij streefden naar een verbetering van het primaire bedrijfsproces door het aanbrengen van structuur via standaardisatie. In onze beleving zijn het vaak bedrijven met een gezonde groeiambitie die kiezen voor een effectief, gestructureerd informatieplatform. Hiermee integreren ze bedrijfsprocessen, is uitbreiding van de activiteiten gefaciliteerd en is het bedrijf klaar voor de toekomst.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-15T15:27:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.